Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Svenska Yle ordnar Vänskapskafé för ensamma i Vasa

Från 2017
kaffekopp
Bildtext Mera vänskap till Svenskfinland! Svenska Yle ordnar en vänskapsträff för de som vill känna sig mindre ensamma för en liten stund.
Bild: Pixabay/StockSnap

En vänskapsträff för dem som känner sig ensamma. Hur låter det? Svenska Yle ordnar ett tillfälle i Vasa för de som känner att de vill träffa andra i samma situation.

Nästan en halv miljon finländare känner sig ensamma, och många av Svenska Yles läsare skrev in för några veckor sedan och berättade om sin ensamhet.

Nu finns en möjlighet att träffas.

Svenska Yle vill försöka engagera människor som känner sig ensamma och på det sättet eventuellt kunna bidra till att nya vänskapsband skapas.

Vänskapskaféet är inte menat som ett tillfälle att söka sig en partner, utan ordnas för att folk ska få träffas och umgås med likasinnade och kanske lindra sin ensamhet för en liten stund.

Det finns för närvarande inte planer på att detta skulle vara en återkommande händelse. Men det återstår att se.

Även om träffen ordnas i Svenska Yles regi, bandas det inte in på något sätt. Som besökare får man alltså vara så anonym som man önskar.

Ingen behöver ställa upp på intervju, ifall hen inte vill. Tillfället förbinder varken besökarna eller Svenska Yle vid något, det är enbart ett tillfälle att umgås.

Skriv in 11.12 i kalendern!

Idén med Vänskapskaféet är alltså att vi fikar tilllsammans, umgås och har en trevlig stund. Det är programmet i ett nötskal.

Även om förhoppningen som sagt är att knyta nya vänskapsband, kan vi tyvärr inte utlova att så sker, men vi gör i alla fall ett försök.

Det är sedan upp till var och en av deltagarna ifall man vill fortsätta träffas.

Mötet kommer att ske i Vasa. Vi beklagar att ni som bor för långt borta inte kan delta, men om det första mötet blir lyckat kan det eventuellt bli en uppföljare någon annanstans i Svenskfinland.

Anki Westergård och Matias Jungar kommer att finnas på plats som fikasällskap.

Ni måste inte berätta något om er själva om ni inte vill.

Ni är alltså hjärtligt välkomna till Svenska Yles Vänskapskafé på Abborrvägen 20 i Brändö, Vasa. Ingång från kortsidan.

Tidpunkt: Måndagen 11.12.2017, kl.18-20. Vi bjuder på litet tilltugg.

Väl mött!