Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wengers besked: Arsenal säljer inte Sánchez och Özil

Från 2017
Alexis Sánchez och Mesut Özil värmer upp.
Bildtext Alexis Sánchez och Mesut Özil är två av Arsenals nyckelspelare. Hur länge förblir de det?
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Det blir ingen försäljning av Mesut Özil och Alexis Sánchez i januari. Arsène Wenger slår fast det här en gång för alla nu. ”Jag utesluter det”, säger Arsenals tränare.

Under slutspurten av transferfönstret i somras var Alexis Sánchez en av huvudpersonerna. Chilenaren uppgavs vara klar för Manchester City, men till slut sprack affären.

Nu har Sánchez kommit igång på allvar i Arsenal – senast i söndags när han sänkte Burnley med ett sent mål.

Trots det har ryktena fortsatt att snurra runt både Sánchez och hans lagkamrat Mesut Özil, som har kopplats ihop med bland annat Manchester United.

"Beslutade det i början av säsongen"

Stjärnduons kontrakt med ”Gunners” går ut nästa sommar, men det blir ingen försäljning i januari.

Det här sa tränaren Arsène Wenger på dagens presskonferens. För första gången går fransmannen ut så kraftfullt i frågan.

– Jag utesluter det. I mitt huvud spelar de här resten av säsongen. Det beslutet tog jag i början av säsongen. Om inget alldeles otroligt händer finns det ingen orsak att det skulle ändras.

Kan lämna gratis i sommar

Det här skulle betyda att både Özil och Sánchez kan lämna Londonklubben gratis nästa sommar.

– Om de stannar längre än till sommaren? Det är omöjligt att svara på det i dag. Jag vet inte, säger Wenger.

– Jag är inte den enda personen som tar det beslutet. De ska säga sitt, men just nu tänker jag bara på att de ska göra sitt bästa så länge de är här.

Arsenal möter närmast Huddersfield på hemmaplan i morgon kväll. På lördag kommer Manchester United på besök till Emirates.

Efter en svajig start på Premier League har Arsenal kommit igång. Efter tretton omgångar ligger laget fyra i ligan, fyra poäng bakom tvåan United.

Diskussion om artikeln