Gör en skåprensning och baka klassikern Key lime pie på rester

Klassikern Key lime pie får sej ett ordentligt uppsving när vi gör pajbotten av bland annat torrt bröd och återstoden av ett kexpaket.
Den blir fantastiskt fräsch med sin syrlighet och den smakrika bottnen, så lägg på kaffet, här ska det fikas!
Key lime pie
Mängd: 6-8 pers
Ingredienser
300 g blandade rester ur skåpet: torrt bröd, kex, salta pinnar m.m. (för en glutenfri version välj glutenfria kak- och brödrester)
150 g smör
400 g kondenserad mjölk
3 äggulor
5 lime
300 g vispgrädde
1 msk fruktig olivolja
2 msk florsocker
ev limeblad till garnering
Instruktioner
Värm ugnen till 165 grader.
Mixa bröd och kexrester till smulor i en matberedare. Bind med rumstempererat smör.
Pressa ut i en springform, var noga med att den är tät.
Baka i ugn ca. 15 min, tag ut och låt svalna.
Vispa äggulorna tills de är vita och luftiga.
Tillsätt kondenserad mjölk och vispa 2 min.
Tillsätt rivet skal av 4 lime och 1,5 dl färskpressad limejuice, vispa ytterligare ett par minuter.
Häll upp i formen och baka i ca. 17-20 min. Tag ut och kyl, gärna över natten.
Vispa grädden lätt och smaksätt med florsocker och olivolja.
Toppa pajen med olivgrädde vid servering.
Garnera med lime och ev limeblad.