Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Sluttippat på Åland – Veikkaus lämnar landskapet

Från 2017
Lottobollar.
Bild: Veikkaus

Försäljningen av Veikkaus-spel upphör på Åland vid årsskiftet. Efter årsskiftet har bolaget inte längre tillstånd för verksamhet i landskapet.

Försäljningen av Veikkaus-spel upphör på Åland vid årsskiftet. Den av landskapet Åland beviljade koncessionen för penningspel löper ut vid årsskiftet, och att ansöka om ny koncession är inte möjligt i det nuvarande läget.

Ålands lotterilag och spelkontroll ändrades den 1 januari 2017. Då inrättades Lotteriinspektionen som är en ny tillsynsmyndighet för spelverksamhet på Åland.

Som ett resultat av diskussionerna med myndigheterna måste Veikkaus konstatera att det inte längre är möjligt för bolaget att fortsätta sin verksamhet på Åland efter årsskiftet. Inom ramen för den nuvarande koncessionen har det på Åland sålts sådana Veikkaus-spel som inte annars är tillgängliga i landskapet, nämligen Lotto, Viking Lotto, Eurojackpot, Joker, Keno, Lomatonni, Allt eller inget, Synttärit och skraplotter.

Det betyder att de sista lottoraderna med Veikkaus kan lämnas in den 30 december.

Veikkaus har för närvarande 15 försäljningsställen på Åland. Spelandet av Veikkaus-spel upphör också i bolagets webbtjänst.

Diskussion om artikeln