Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Memory lane - minnen, mönster och nostalgi

Från 2017
Uppdaterad 01.12.2017 15:35.
En samling runda tavlor av återvunna tyger, upphängda på en grå stockvägg.

Ibland behöver vi tömma skåpen. Rensa ur det som bara ligger där år efter år. Den där klänningen man inte längre ryms i men som användes vid studenten, pappas gamla skjorta, den broderade duken med kaffefläckar som aldrig används men som man ändå inte vill slänga. Textilier fyllda med minnen som är svåra att skiljas ifrån.

Lösningen kan vara att se textilierna lite som ett lapptäcke - en bit klänning, en bit morgonrock, en bit julduk, en bit kuddfodral. Välj bästa biten av dina oanvändbara tyger och du kan skapa en alldeles egen memory lane, en minnesgata på väggen.

Syring med ett återvunnet rött tyg med mönster av små vita elefeanter och giraffer.

Inramningen sker med hjälp av broderibågar. Klipp tyget lite större än broderibågen. Stryk tyget slätt och spänn upp det i broderibågen.

För att göra det ännu mera personligt går det bra att brodera några extra stygn på duken eller stryka på glammiga tygmärken.

Broderade tygmärken som man kan fästa som dekoration på ett klädesplagg. Tygmärkena föreställer en eldslåga, en panter och ett rosa hjärta med rosor på.
Två runda tavlor gjorda av återvunna julbroderier.

Vi blandade våra tyger ganska vilt. Ett litet färgtema hade vi med tyger i gult, orange, rött och grönt. Men det går ju förstås att göra det i mer dämpad färgskala eller enligt årstid.

Ett sista tips:

Om man inte limmar fast tyget i bågen kan man byta ut det när andan faller på - kanske vid nästa skåprensning.

En samling runda tavlor av återvunna tyger, upphängda på en grå stockvägg.