Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pärmäkoski i kanonform – tvåa i sprinten i Lillehammer

Från 2017
Uppdaterad 02.12.2017 14:43.
Krista Pärmäkoski i Lillehammer
Bildtext Krista Pärmäkoski var på hugget i Lillehammer.
Bild: Lehtikuva

Krista Pärmäkoskis fina takter i klassisk sprint fortsätter. I Lillehammer gjorde hon en panginsats och gick i mål som tvåa i finalen.

Krista Pärmäkoski hade en mycket bra dag i Lillehammer. Hon inledde dagen med att vara tvåa i kvalet och sedan gick hon lätt vidare till både semifinal och final.

I finalen fick hon ge sig mot Maiken Caspersen Falla men var strålande glad då hon korsade mållinjen som tvåa. Falla fick upp en liten lucka till Pärmäkoski i den sista uppförsbacken och det avgjorde finalen.

– Det var en helt bra dag. Jag blev hela tiden bättre och bättre och det känns riktigt bra. Inför finalen visste jag att det fanns en chans att nå pallen, säger Pärmäkoski efter finalen.

Det här var andra gången som Pärmäkoski lyckades ta sig upp på prispallen i klassisk sprint. I mars var hon tvåa i Drammen.

Kvalettan Sadie Bjornsen från USA blev trea i finalen då hon slog Ingvild Flugstad Östberg i en spurtstrid. Stina Nilsson som vann premiären i Ruka fick nöja sig med en femte plats den här gången.

För Aino-Kaisa Saarinen som gick vidare från kvalet som 18:e åkare tog tävlingen slut i kvartsfinalen. Saarinen hade inte krafter att kämpa om en semifinalplats på upploppet och slutade på femte plats i sitt heat.

Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen och Leena Nurmi gick inte vidare till kvartsfinal.

Resultat:

1. Maiken Caspersen Falla NOR 3,19,98
2. Krista Pärmäkoski FIN +2,07
3. Sadie Bjornsen USA +5,01
4. Ingvild Flugstad Östberg NOR +5,28
5. Stina Nilsson SWE +6,09
6. Jessica Diggins USA +7,81
------------
23. Aino-Kaisa Saarinen FIN

Diskussion om artikeln