Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK sänker läktarkapaciteten efter såsandet i Jokerits utematch

Från 2017
Publik runt ishockeyrink.
Bildtext 17 645 tittare var på plats i matchen mellan Jokerit och SKA.
Bild: Toni Hekkala / All Over Press

Många åskådare blev frustrerade på grund av de haltande arrangemangen i Jokerits och SKA:s utematch i Kajsaniemi. HIFK vill inte upprepa misstagen då laget möter Kärpät på samma arena.

På tisdagen blir det HIFK:s tur att arrangera en utematch i Kajsaniemi i Helsingfors. Laget möter Kärpät på den tillfälliga arenan där Jokerit på lördagen spelade en KHL-match mot SKA Sankt Petersburg.

Evenemangets arrangemang fick en hel del kritik på grund av långa köer och mycket oklarheter. Enligt rapporter var det många som inte alls rymdes in på arenan då ingångarna var stockade.

Nu har HIFK reagerat genom att öka på mängden personal och minska på läktarkapaciteten.

Matchen mellan Jokerit och SKA sågs av närmare 18 000 åskådare men på tisdagen blir det högst 16 000 ögonpar som får se HIFK–Kärpät, meddelar HIFK i ett pressmeddelande.

– Efter lördagens händelser kom vi till den slutsatsen att det är nödvändigt att minska kapaciteten. Vi vill försäkra oss om att jubileumsmatchens arrangemang ska fungera och att vi kan ordna en lyckad 120-årsfest med supportrarna, kommenterade HIFK:s vd Jukka Valtanen.