Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK presenterade sin nya tränare – Teemu Kankkunen tar över

Från 2017
Uppdaterad 04.12.2017 13:32.
Teemu Kankkunen är HIFK:s nya chefstränare.
Bildtext Teemu Kankkunen är HIFK:s nya chefstränare.

HIFK:s fotbollsherrar, som håller på att förbereda sig inför säsongen 2018, har utsett sin nya chefstränare. De stjärnprydda kommer i framtiden ledas av Teemu Kankkunen.

Den 37-årige Teemu Kankkunen är ett bekant ansikte för många IFK-supportrar, då han haft flera positioner inom föreningen. Senaste säsong ledde han A-juniorerna till FM-brons och hjälpte HIFK/2 att avancera till division 2. Han har även stor erfarenhet från ettan, såväl som spelare och som tränare.

Även om Kankkunen innehaft tränarroller det senaste årtiondet, kom han till föreningen som spelare. Han bildade tillsammans med Petri Heinänen ett av de starkaste försvarsparen i tvåan år 2009. Från sin spelarkarriär är saldot 127 matcher i ettan för Atlantis och FC Viikingit, samt ett FM-guld med AC Vantaas A-pojkar år 1999.

Lång tränarbana i HIFK

Teemu Kankkunen var en del av representationslagets tränarstab åren 2010–2015. Samarbetet med chefstränaren Jani Honkavaara resulterade i två serieavancemang och kulminerade i en sjunde plats i fotbollsligan säsongen 2015.

De två senaste säsongerna har Kankkunen fungerat som A-pojkarnas chefstränare. Resultatet från det uppdraget är de stjärnpryddas bästa juniorresultat sedan 1970–talet: fjärde plats 2016 och FM-brons 2017.

Utöver detta var Kankkunen också tränare för HIFK/2, som med hjälp av en segersvit på 15 matcher vann sinn grupp och därmed tog steget upp till tvåan. HIFK har alltså för första gången två herrlag i förbundets serier samtidigt.

– Det är med nöje jag mottar denna ära. Även om förberedelserna inför nästa säsong ännu är i startfasen, tror jag att den spelarstommen jag vill ha kommer att dra på sig de röda skjortorna även nästa år. Alltså de spelare som länge representerat IFK med stort hjärta och som jag själv under åren lärt mig känna, kommenterar Kankkunen sitt färska kontrakt som chefstränare för representationslaget.

Samarbete inom klubben

– Ytterligare har vi på juniorsidan bra spelare, som jag de senaste åren arbetat med, och som är redo att ta sig an utmaningen att spela på högre nivå. De yngre spelarna fick i fjol en rätt liten roll, nu är det bra läge för dem att ta följande steg i karriären.

– Den gamla spelarstommen och de unga spelarna bildar tillsammans en bra kombination, som vi lätt kan bygga en helhet runt. Vi kommer också att jobba nära tillsammans med HIFK/2 och A-pojkarna, berättar Kankkunen vars kontrakt är ettårigt och gäller för säsongen 2018.

Förutsatt att HIFK får licens för nästa säsong kommer laget att spela sina hemmamatcher endera i Åggelby eller på Bollis i Tölö.

Källa: HIFK:s webbplats

Diskussion om artikeln