Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanens 13 poäng en klen tröst för Chicago – åkte på nionde raka förlusten

Från 2017
Uppdaterad 05.12.2017 08:29.
Sportklipp (på finska): Markkanens Chicago föll tungt mot Cleveland - Spela upp på Arenan

Det blev väntat nog ytterligare en förlust för Chicago Bulls under nattens NBA-omgång. Det var inte många som hade trott på lagets chanser mot Cleveland Cavaliers – som till slut vann med 113–91 trots 13 poäng av Lauri Markkanen.

Det går fortsättningsvis tungt för Chicago Bulls. Efter förlusten mot Cleveland under natten till tisdag har laget nu förlorat nio matcher på raken i toppligan.

Markkanen fick igen axla ansvar från start och noterades för 13 poäng och sju rebounds. Från trepoängsstrecket lyckades Markkanen med ett av totalt fem skott.

Totalt har talangen nu noterats för 51 trepoängare – vilket är NBA-rekord för nykomlingar på samma antal matcher.

Fick tampas med megastjärnan

Markkanen fick ändå svettas mest i defensiven, där han ställdes mot bland andra LeBron James. Motståndet kunde ha varit lättare, medger Markkanen för Yle.

– Det blev en svår kväll, vilket vi nog hade förutspått. De har ett grymt hårt lag och vi kunde inte genomföra vår plan, säger Markkanen.

Att försöka försvara mot "kungen" LeBron var inte heller lätt.

– Det är inte riktigt så där bara. Han sätter också trepoängare med bra procent nuförtiden. Det gör att han är mycket svårare att försvara, säger Markkanen.

Veteranstjärnan visade framfötterna

Poängbäst i matchen var Cavaliers Dwyane Wade, som gick över till Cleveland från just Chicago i sommar och som senare tappat sin plats i öppningsfemman.

Wade erkände efter matchen att det inte stör honom att hoppa in från bänken i ett lag som Cleveland, men att han aldrig skulle ha gjort det i Bulls.

– Jag skulle absolut inte ha velat vara bänknötare för ett lag som bygger om som Chicago. Det skulle ha gjort mig väldigt olycklig, och det ville jag inte gå igenom, säger Wade, som vunnit tre NBA-mästerskap till Chicago Tribune.

Enligt tidningen diskuterade Wade ärendet med Bulls-tränaren Fred Hoiberg i sommar och några dagar efter mötet bröt parterna kontraktet.

Resultat, NBA:

Charlotte – Orlando 104–94

Indiana – New York 115–97

Philadelphia – Phoenix 101–115

Atlanta – Brooklyn 90–110

Boston – Milwaukee 111–100

Chicago – Cleveland 91–113

Memphis – Minnesota 95–92

New Orleans – Golden State 115–125

Dallas – Denver 122–105

San Antonio – Detroit 96–93

Utah – Washington 116–69

Diskussion om artikeln