Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storpublik såg Kärpät besegra HIFK – Ruohomaa avgjorde

Från 2017
Uppdaterad 05.12.2017 22:14.
Kärpätspelare firar mål
Bildtext Kärpät vann i Kajsaniemiparken.
Bild: Lehtikuva

Helsingfors IFK:s 120-årsjubileum blev ingen segerfest. Gästande Kärpät vann efter förlängning i matchen som spelades inför 16 000 åskådare i Kajsaniemiparken.

I år har det gått 120 år sedan Helsingfors IFK bildades och det firades i kväll med utomhusmatch mot tabellettan Kärpät. Kärpät tappade en tremålsledning i den sista perioden men vann till slut med 4–3 efter förlängning.

Mikael Ruohomaa gjorde segermålet vid tiden 61.35 efter en stark individuell prestation och såg till att Kärpät tog säsongens tredje seger mot HIFK.

– Det är ett mål som jag kommer att minnas, det var riktigt häftigt att spela här i dag, sa Ruohomaa till RuutuPlus efter matchen.

HIFK kom tillbaka i sista perioden

Ville Leskinen var nära att ge Kärpät ledningen i slutet av den första perioden. Leskinens skott gick i mål samtidigt som summern ljöd och efter videogranskning underkändes målet.

Kärpäts ledningsmål kom i stället sju minuter in i den andra perioden. Även den här gången var det Leskinen som sköt och nu godkändes målet.

Charles Bertrand toppar skytteligan men fransmannen har gått mållös av isen i de sex senaste matcherna. I mitten av den andra perioden bröt han måltorkan då han gjorde 2–0 för Kärpät.

Då Mikael Ruohomaa gjorde 3–0 i slutet av den andra perioden såg det riktigt mörkt ut för jubilerande HIFK men i den sista perioden vaknade laget till liv.

Patrik Carlsson reducerade till 1–3 efter 43.58 och en minut senare gjorde Oliwer Kaski 2–3 i powerplay.

I slutminuterna plockade HIFK ut målvakten Niklas Bäckström och med sex utespelare fick laget till en kvittering. Erik Thorell satte 3–3 då en minut återstod av matchen.

Upphämtningen gjorde att hemmalaget fick med sig en poäng men gästerna tog hand om extrapoängen efter Ruohomaas segermål.

Resultat:

HIFK – Kärpät 3–4 efter förlängning

Ässät – Lukko 2–1

Jukurit – TPS 3–2 efter förlängning

KalPa – HPK 5–2

KooKoo – Saipa 2–3

Pelicans – Tappara 2–3 efter förlängning

Ässät – Sport 4–3