Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Snöyra ställer till det för trafiken i Europa, kvinnor vittnar om trafiklärare som rör dem, Maduro stärker greppet om Venezuela

Från 2017
Uppdaterad 11.12.2017 06:21.
Bil som är täckt av snö i London.
Bildtext Snöfallet har orsakat trafikproblem på många håll i Europa.
Bild: NEIL HALL

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Inrikes:

Flera kvinnor vittnar om en bilskola i huvudstadsregionen där manliga lärare tar de kvinnliga eleverna på lår och axlar och ställer detaljerade frågor om deras sexliv. Yle Huvudstadsregionen har pratat med nio tidigare elever vid bilskolan

Förhandlingarna om arbetstvisten inom försäkringsbranschen fortsätter i dag under ledning av riksförlikningsman Minna Helle. Om parterna inte når samförstånd inleds en två dagar lång strejk på måndag om en vecka.

Olycksutredningskommissionen för Österbotten föreslår att fyra plankorsningar i Höstves i Vasa tas ur bruk. I april miste två personer livet då bilen de färdades i krockade med tåget i en plankorsningen.

Två personer skadades i en bostadsbrand i Kyrkslätt i går kväll. Räddningsverket fick strax före klockan 20 på söndag larm om en våldsam bostadsbrand på Rallarvägen.

Helsingin juutalainen seurakunta, Lähikuva Pro Patria -taulusta, 3.10.2017.
Bild: Jari Kovalainen / Yle

Judiska församlingen i Helsingfors skärper säkerheten efter attentatet mot en synagoga i Göteborg och den hotfulla demonstrationen mot judar i Malmö.

Utrikes:

Ymnigt snöfall har ställt till det för flygtrafiken på många håll i Europa, även på Landvetter utanför Göteborg. Också tåg- och vägtrafiken i exempelvis Tyskland och Holland har haft problem. I Wales snöade det som mest upp till 30 centimeter. Snöområdet drar sig mot Finland under måndagens lopp.

Personal vid fotbollsarenan i Köln röjer snö från planen.
Bildtext Snöröjning på fotbollsplan i Köln.
Bild: SASCHA STEINBACH

Nationalistledaren Gilles Simeonis rörelse För Korsika fick 56 procent av rösterna i gårdagens regionalval, vilket sannolikt leder till ökad autonomi. Många på Korsika har inspirerade av självständighetsrörelsen i Katalonien närt drömmar om att bryta sig loss från fastlandet Frankrike.

Det var fin fest i Stockholm i går kväll då Nobelprisen hade delats ut ut och det ordnades bankett i Blå hallen i stadshuset.

Sveriges kungafamilj vid Nobelfesten.
Bild: Stella Pictures/All Over Press

Den färja med över 300 passagerare ombord som körde på grund strax utanför Calais i norra Frankrike har dragits flott. Ingen människa kom till skada vid grundstötningen.

Passagerarfärja körde på grund utanför Calais
Bild: AFP / Lehtikuva

I Sverige förhandlar regeringen med facket och arbetsgivarna om en ny modell som ska hjälpa invandrare att få jobb och lära sig svenska. Syftet är att få invandrarna snabbare in i arbetslivet.

Venezuelas president Nicolas Maduro ser ut att stärka sitt grepp om makten, trots den svåra ekonomiska krisen. Maduro hävdar att det styrande socialistpartiet vann över 300 av de 335 borgmästarposter som stod på spel i gårdagens lokalval. Det kanske inte är så långt från sanningen - valet bojkottades av de största oppositionspartierna.

Väder:

På dagen är det tillfälligt mest uppehåll i hela
landet, men det blir ostadigare igen från tisdag.

Temperaturen är +1...-4 grader, i öster och norr -2...-10 grader.

Diskussion om artikeln