Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Väderkaos störde inte JYP – till semifinal i CHL

Från 2017
Uppdaterad 12.12.2017 22:11.
JYP-spelare firar
Bildtext JYP är enda finländska lag som är kvar i CHL.
Bild: Vesa Pöppönen / AOP

JYP har tagit sig in bland de fyra bästa lagen i Champions Hockey League. Jyväskylälaget anlände något försenat till returmatchen mot HC Kometa Brno men lyckades trots det vinna.

För en vecka sedan möttes JYP och HC Kometa Brno i den första kvartsfinalen i Jyväskylä. Den matchen slutade oavgjort 3–3 vilket gjorde att allt var öppet inför kvällens returmatch.

Returmatchen kom igång en halvtimme försent på grund av det dåliga vädret som gjorde att JYP anlände till Tjeckien senare än planerat.

Väl på isen visade Jyväskylälaget att väderkaoset inte hade stört förberedelserna. Laget var riktigt på hugget i den första perioden.

Jarkko Immonen gjorde 1–0 i den femte minuten och i mitten av perioden kom två fullträffar på mindre än en och en halv minut. Först satte Juuso Puustinen 2–0 och sedan ökade Janne Kolehmainen på till 3–0.

HC Kometa Brno reducerade i slutet av den andra perioden men Joonas Nättinen såg till att JYP igen gick upp i en tremålsledning då han gjorde 4–1 i den 47:e minuten.

Slutminuterna blev ändå spännande då hemmalaget reducerade två gånger om men då 17 sekunder återstod satte Nolan Yonkman 5–3 i tom bur.

JYP är det enda finländska laget som är kvar i CHL och i semifinalen väntar Ocelari Trinec.

Resultat:

HC Kometa Brno – JYP 3–5

Diskussion om artikeln