Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ritningar för bäddavdelningen i Närpes fick grönt ljus

Från 2017
Hälsovårdscentralen i  Närpes.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Bäddavdelningen och källaren vid Närpes hälsovårdscentral renoveras och byggs om. Ritningarna godkändes på onsdagen.

Tekniska nämden i Närpes godkände ritningarna för renoveringen och byggandet av bäddavdelning och källarutrymmen vid Närpes hvc.

Nu kan man uppdatera utrymmena så att de motsvarar dagens krav säger nämndens ordförande Johanna Smith (SFP).

Startar anbudsrunda

Bygget går totalt loss på 4,52 miljoner euro och sker etappvis under 2018 och 2019.

I budgetförslaget för år 2018 finns drygt två miljoner euro reserverade för projektet och i ekonomiplanen för 2019 två och en halv miljoner euro.

Nu ska staden starta anbudsrundan säger Smith.

Diskussion om artikeln