Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tidningen Nya ÖB läggs ner

Från 2017
Uppdaterad 14.12.2017 14:26.
Affisch för lokaltidningen Nya ÖB
Bild: YLE/Patrik Enlund

Lokaltidningen Nya ÖB som utkommer i Karlebyregionen läggs ner. Tidningen ville utvecklas men lyckades inte locka tillräckligt med annonsörer.

Första numret av Nya ÖB utkom i september 2015. Ett år senare hade tidningen 1500 prenumeranter. Allt verkade rulla på fint och tidningen var skuldfri.

Vad hände, chefredaktör Yrsa Slotte?

- Vi borde ha fått fler prenumeranter och framförallt fler annonsörer. Då skulle vi ha kunnat anställa fler och möjligtvis utkomma ett par dagar i veckan, säger Slotte.

Men det hela stampade på stället.

- Så vi tänkte "Nåjaa, det får vara då".

Tror inte att ÖT:s bevakning påverkat

Målet var att åtminstone nå upp till ett par tusen prenumeranter. Tidningen har haft två anställda journalister och har utkommit en dag i veckan.

Österbottens Tidning har börjat satsa mer på Karleby den senaste tiden. Tidningen har börjat utkomma i två olika versioner, en för Jakobstadsregionen och en för Karlebyregionen.

Har det påverkat Nya ÖB?

- Nej, det tror jag inte, säger Slotte.

Bra läsarkontakt

Men det var roligt så länge det varade.

- Det kan jag ärligt säga, roligt och spännande. Jag har varit i branschen i 40 år och på Nya ÖB har någon läsare varit i kontakt med oss varje dag och gett oss tips. Läsarkontakten har varit bättre än på andra ställen där jag jobbat.

Uppstår det ett tomrum nu i Karleby och Kronoby?

- Det är upp till läsarna att avgöra. Men jag misstänker nog det.

21 december ges det sista numret ut. Det hann bli 112 nummer.

Diskussion om artikeln