Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eriksson flyttar till Sverige: ”Känns som rätt steg”

Från 2017
Uppdaterad 18.12.2017 16:16.
Carljohan Eriksson i HIFK
Bildtext Carljohan Eriksson lämnar HIFK.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Målvakten Carljohan Eriksson kommer att spela för den svenska klubben Jönköpings Södra nästa säsong. Klubben föll ur Allsvenskan i höstas och spelar nästa säsong i Superettan.

Carljohan Eriksson har spelat ligafotboll för Helsingfors IFK de senaste säsongerna men nu lämnar han klubben och flyttar till Sverige.

Eriksson har tränat med Jönköpings Södra de senaste dagarna och nu har parterna kommit överens om ett ettårigt kontrakt.

– Det är riktigt skönt att få allt klart så att man kan ta det lite lugnt under julen. För mig känns det som rätt steg och hittills har allt känts jättebra, säger han till Jönköpings-Posten.

Eriksson kommer att konkurrera om speltid med Anton Cajtoft och Frank Pettersson.

– I Carljohan får vi en talangfull målvakt som kan utvecklas och ta nästa steg i vår miljö, säger Christer Persson som är scoutingansvarig på klubbens webbplats.

Carljohan Eriksson spelade 16 ligamatcher för HIFK förra säsongen. Han har tidigare också spelat för HJK i fotbollsligan.

Jönköpings Södra har spelat i Allsvenskan de två senaste säsongerna men föll ur den högsta serien i höstas då man förlorade ligakvalet mot Trelleborg.

Diskussion om artikeln