Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jensen gjorde rekordsnabbt mål – Jokerit vann efter straffar

Från 2017
Uppdaterad 18.12.2017 21:38.
Nicklas Jensen i Jokerit
Bildtext Nicklas Jensen gjorde Jokerits första mål i matchen.
Bild: Lehtikuva

Nicklas Jensen behövde bara 14 sekunder på sig för att spräcka nollan mot bottenlaget Lada Toljatti. Målet är det snabbaste som Jokerit gjort i KHL.

För en dryg månad sedan gjorde Peter Regin mål efter 19 sekunder i match mot Avangard Omsk. Det var då det snabbaste målet som Jokerit gjort under tiden i KHL.

I kvällens match mot Lada Toljatti förpassades den rekordnoteringen till historien. Yttern Nicklas Jensen slog till redan efter 14 sekunder och vispade in 1–0 efter att gästernas målvakt Anton Krasotkin räddat Rasmus Rissanens skott.

Jokerit gick till den första pausvilan med en 2–0-ledning efter att Sami Lepistö gjort lagets andra mål i powerplay mitten av perioden.

– Innan vi gick ut på isen pratade vi om att vi ville få en bra start på matchen. Vi fick en chans direkt och det blev mål. Vi spelade bra och skapade chanser och borde ha gjort några fler mål i den första perioden, sa Jensen till Viasat.

Jokerit tappade ledningen

Lada Toljatti som kom till Helsingfors med två raka förluster hade en puck i mål i slutet av den andra perioden men fullträffen dömdes bort efter videogranskning.

Reduceringen kom i stället 22 sekunder in i den sista perioden. Den tidigare Jokeritspelaren Chay Genoway dumpade pucken mot mål och Denis Zernov styrde in 1–2.

Reduceringen väckte gästerna och i mitten av perioden kvitterade först Alexej Mastrjukov och sedan prickade Denis Zernov in 3–2.

Jokerit undvek en fjärde förlust på raken då Peter Regin kvitterade med 24 sekunder kvar på klockan och laget vann sedan efter straffar.

– Vi började bra men i andra perioden började vi tro att det var avgjort, sa Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat.

Resultat:

Jokerit – Lada Toljatti 4–3
00.14 1–0 Nicklas Jensen (Rissanen)
10.44 2–0 Sami Lepistö (Gillroy, Jormakka) pp
40.22 1–2 Denis Zernov (Genoway)
48.57 2–2 Alexej Mastrjukov (Jezhov, Kostromitin)
59.36 3–3 Peter Regin (Joensuu, Jensen)
65.00 4–3 Olli Palola

Diskussion om artikeln