Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerits julkaramell – skyttekungen återvänder till Helsingfors

Från 2017
Steve Moses i Jokerits tröja.
Bildtext Steve Moses plockade 125 poäng under sina tre tidigare säsonger med Jokerit.
Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press

För några säsonger sedan gjorde han 36 mål för Jokerit och vann i stor stil skytteligan i KHL. Nu återvänder Steve Moses till klubben.

Alla vänner av Jokerit fick bästa tänkbara julklapp på juldagen. Steve Moses var under säsongerna 2012-15 en stor publikfavorit i Helsingforsarenan, och under Jokerits första säsong i KHL föll allt på plats.

Tillsammans med svensken Linus Omark och tjecken Petr Koukal var Moses en del av hela KHL:s bästa kedja säsongen 2014-15. Med 36+21 snittade amerikanen Moses nästan en poäng per match och var ligans klart bästa målskytt. Han fick också en plats i USA:s VM-lag på våren 2015.

Efter det försökte Moses utan framgång ta en plats i Nashvilles NHL-trupp. En och en halv säsong med SKA i S:t Petersburg följde och i höst har Moses spelas AHL-hockey med Rochester Americans, med poängen 7+9=16 på 29 matcher.

Pihlströms skada gav lucka

Jokerit behövde förstärkning i anfallet då Antti Pihlström skadade sig i den senaste landskampen och missar tre månader. Och det gällde för Jokerit att slå till snabbt, då KHL:s transferfönster stänger den 27 december.

– Fint att vi med snabb tidtabell lyckades få över en bekant återflyttare. Moses tillför skridskostyrka och kan avgöra. Alla vet vilken potential han har, säger Jokerits GM Jari Kurri till klubbens webbplats.

Moses kontrakt är 2,5 år långt och sträcker sig alltså ända till våren 2020, det senaste beviset på att Jokerit inte har några planer på att trappa ner sin KHL-satsning.

Diskussion om artikeln