Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

En bränsletransport stjälpte på motorvägsrampen nära Sköldvik i Borgå - påverkade trafiken långt in på eftermiddagen

Från 2017
Uppdaterad 27.12.2017 16:31.
Tankbil som har vält och brandmän
Bild: Yle / Stefan Paavola

En trafikolycka inträffade på riksväg 7 cirka klockan 5:50 på onsdagen. Trafiken i riktning mot Borgå påverkades märkbart i flera timmar.

Olyckan ägde rum på rampen som leder från Oljevägen till riksväg 7. Dragbilen till en bränsletransport stjälpte och låg på sidan på vägen. Släpet låg på taket.

Tankbilen var fullastad med bränsle då olyckan skedde.

Enligt jourhavande brandmästare Jorma Kuikka på räddningsverket i Östnyland var det tur i oturen att inget bränsle började läcka från tankbilen.

Karta över Borgå och motorvägen
Bild: Yle

Lyckligtvis skedde olyckan också i närheten av Nestes raffinaderi i Sköldvik. Neste bidrog med utrustning för att tömma tankbilen på vätska.

Tankbilens chaufför fördes till Borgå sjukhus för en kontroll.

Trafikarrangemangen i olyckskorsningen återgår till det normala klockan 17. Fram tills dess dirigerar Destias personal trafiken. Räddningsverkets personal hade redan före klockan 16 lämnat olycksplatsen.

Under dagen var en fil på motorvägen är avstängd för trafik, fartbegränsningen sänkt till 50 kilometer i timmen och rampen från väg 148 ner till riksväg 7 i riktning mot Borgå avstängd.

Olyckan påverkade märkbart trafiken i riktning mot Borgå under morgonen och dagen. Polisen dirigerade trafiken och räddningsverket hade flera enheter på plats.

Tömning av tankbilen tar tid

Vid tiotiden på onsdag morgon uppgav räddningsverket att man inom en halv timme skulle inleda tömningen av dragbilens behållare. Efter det skulle bilen vändas på rätt köl och rullas bort.

Tömningen av släpvagnen tog flera timmar.

På Trafikverkets webbplats hittar du den senaste informationen om läget (på finska).

Artikeln uppdaterad 27.12.2017 kl. 6:47, 7:05 samt kl. 7:32 med en bild från olycksplatsen. Kl. 10:25 uppdatering om tömningen av bilens behållare, kl. 16.20 uppdaterades artikeln med information om att operationen börjar vara över.