Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands målvakt Luukkonen: ”Pucken hann inte över mållinjen”

Från 2017
Ukko-Pekka Luukkonen.
Bildtext Ukko-Pekka Luukkonen.
Bild: � Anders Marshall, All Rights Reserved

Juniorlejonens målvakt Ukko-Pekka Luukkonen fick en mardrömsstart på JVM då han måste ge sig tre gånger i första perioden. Öppningsmålet godkänner han inte.

Ukko-Pekka Luukkonen medgav att varken han eller resten av laget var redo i början av matchen mot Kanada. Tre insläppta mål under de första 20 minuter är ingen bra start.

– Det var nog inte optimalt och jag spelade själv heller inte något vidare. I den första perioden kom varken jag eller laget igång, sade Luukkonen i Yle Urheilus intervju.

Att det första målet godkändes har den finländska keepern svårt att svälja. Boris Katchouk åkte in i målburen som flyttade på sig.

– Visst var pucken på väg i mål men den hann inte över linjen före buren flyttades. Domarna fattade sitt beslut, konstaterar Luukkonen.

Kanada har nu slagit Finland i alla 16 matcher som har spelats i en liten rink. Luukkonen som räddade 28 skott medger att det kändes ovant.

– Det var hård fart och det är klart att Kanada kan det här spelet bättre än vi. De körde hårt mot mål och kom flera gånger in i mitten. Det måste man vänja sig med.

Diskussion om artikeln