Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Gräsviken blev Gränsviken när nya skyltar sattes upp på Drumsö

Från 2017
Uppdaterad 27.12.2017 13:46.
Skylten över Doppingbrinkens busshållplats på Drumsö.
Bild: Yle / Helena von Alfthan

Gräsviken blev Gränsviken med ett extra N när den nya anslutningstrafikens skyltar sattes upp på Drumsö. Missen skedde redan 2016.

Drumsöbon Ville Elomaa fick gnugga sig i ögonen ett par extra gånger när han fick syn på de nya busskyltarna som satts upp på hans busshållplats.

Enligt skyltarna kör buss 20 till Ruoholahti - Gränsviken. Ett extra N har slunkit med i den svenska texten.

- De två orden är så nära varandra att det kan vara att någon bara har skrivit lite fel och inte märkt att det ska vara Gräsviken. Men naturligtvis är det inte bra att man byter till skyltar som har ett fel, säger Elomaa.

På Helsingforsregionens trafik är man medveten om felet och misstänker att det står "Gränsviken" på alla skyltar för buss 20.

- De felaktiga skyltarna har beställts år 2016 när västmetron ursprungligen skulle starta. Sedan har skyltarna legat i ett förråd och de som satte upp dem märkte inte att texten var felaktig, säger informationsplanerare Ossi Berg på HRT.

Matartrafiken kör igång om en vecka

Västmetron skulle vara klar i augusti 2016 men till slut var det i november 2017 som metron började köra ända till Mattby.

Den 3 januari ska busslinjerna i Esbo och Drumsö ritas om. Den direkta trafiken till Helsingfors ersätts med anslutningstrafik till metron.

- Vi har vid årsskiftet 2016-2017 haft allvarliga diskussioner med företaget som gör skyltarna eftersom det uppkommit många fel. Efter samtalen har kvaliteten på skyltarna blivit bättre, säger Ossi Berg.

HRT har reklamerat de felaktiga skyltarna på Drumsö och hoppas på att få dem utbytta inom några veckor.

Den 3 januari 2018 läggs busstrafiken om, och efter det kör alla bussar på Drumsö via metrostationen.

På många håll har busshållplatserna redan fått nya skyltar som visar de kommande linjerna.

Diskussion om artikeln