Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Fem Pargasband intar Brankis under Wintergalan

Från 2017
Brandkårshuset i Pargas.
Bildtext Konserten börjar klockan 18 i FBK-huset i Pargas.
Bild: Yle/Johanna Ventus

Ikväll återuppstår det populära musikevenemanget Wintergalan i Pargas.

Evenemanget ordnades senast 2012 och nu är det alltså dags för fem Pargasband att gå upp på scenen i Brankis.

Banden som uppträder är Deep Purple-coverbandet Burned Picture, Dimma, Bubbeli, She's Leaving Home, och De Luxe.

– Banden representerar olika musikinriktningar och tanken är att det ska finnas något för både äldre och yngre lyssnare, berättar Andreas Rantala från Pargas Malms ungdomsförening som är arrangör för kvällen.

Möjlighet för Pargasband att visa upp sitt kunnande

Wintergalan började ordnas på 1980-talet och har varit ett mycket populärt evenemang bland Pargasborna under mellandagarna. Rantala minns också sin egna första spelning på Wintergalan 2004.

– Wintergalan har varit en av de största traditionerna som Pargas Malms ungdomsförening haft genom åren. Galan har också varit en viktig plattform för nya band som annars kanske inte får spelningar så lätt att visa upp sig.

Responsen från allmänheten har också varit god.

– Intresset har varit mycket positivt, både bland yngre men också bland äldre som varit med förr. Folk har sagt att det är kul att det ordnas något.

- Hur var det att få ihop banden?

Det var rätt så lätt i år. Lite fick vi fundera över hur vi ska få med ungdomarna, men så fick vi med De Luxe-bandet, som borde locka de unga. Men vi har också flera band som ska locka locka den äldre publiken som tidigare varit med på Wintergalan, säger Rantala.

Scenen är nästa färdigbyggd inför kvällens evenemang. Banden kommer att samlas under eftermiddagen för att ställa i ordning det sista inför kvällen.

Rantala ska själv spela på scenen med bandet Dimma, vilket han ser framemot.

– Det ska också bli intressant att se bandet She's Leaving Home i ny uppsättning, som spelar udda Beatleslåtar utan gitarrer, med damsolist!

Dörrarna till Brankis öppnas klockan 18 och det första bandet kör igång 18:30. På plats finns också servering av mat och dryck, men evenemanget har ingen åldergräns.

Diskussion om artikeln