Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Iivo Niskanen pigg och kry inför Tour de Ski

Från 2017
Iivo Niskanen firar.
Bildtext Iivo Niskanen.
Bild: /All Over Press

Niskanen har varit småsjuk under den senaste tiden men nu menar han att allt är bra. Niskanen kommer ändå inte att slutföra Touren.

Tour de Ski inleds med fristilssprinter på lördagen. Niskanen säger att hälsoläget är bra men att han inte har några höga förväntningar angående sprinten.

– Förra säsongen gick fristilssprinten inte så bra, jag tror jag var 60:e eller något i den stilen i Val Müstair. Lördagen är ingen betydelsefull dag för mig. Det skulle vara kul att gå vidare från kvalet, men jag stressar inte. Följande tävling är ändå en intervallstart, funderar Niskanen i Yle Urheilus intervju.

– Det ska bli kul att åka då de tuffa gubbarna är med. Jag får chansen att kolla var jag ligger och jag hoppas att jag får upp formen.

Niskanens plan är ändå att avbryta Tour de ski efter tävlingarna i Oberstdorf. Det innebär att han inte är med i de avslutande två tävlingarna i Val di Fiemme.

Världscupssäsongens stora dominant Johannes Hösflot Kläbo skippar i sin tur Tour de Ski helt och hållet.

– Att Kläbo inte är med är en stor grej, men annars finns gått om folk. Tourens program är egentligen inte ens så tufft i år, det är inte en stor risk att delta. Men alla fattar sina egna beslut, resonerar Niskanen.

Diskussion om artikeln