Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lokalitetsdirektören i Borgå: Finnby daghem är troligen dagis också i framtiden

Från 2018
Daghemsskylt på yttervägg.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Nästa vecka börjar Borgå stad med rivningsarbeten i Finnby daghem. Tanken är att utreda i vilket skick byggnaden är och vad som borde göras med den.

En totalrenovering av Finnby daghem stod klar i början av 2014. Då byggde Borgå stad ut den östra flygeln och byggde om yttertaket och -väggarna.

Problemen med inomhusluften i daghemmet fortsatte ändå efter renoveringen och daghemsgrupperna flyttades till andra lokaler.

Just nu står Finnby daghem tomt.

– Nu öppnar vi den äldsta och norra delens golvkonstruktioner för att bättre kunna bedöma och planera byggnadens framtid, säger lokalitetsdirektör Börje Boström.

Tjänstemännen kommer med förslag i vår

Rivningsarbetena tar ungefär tre månader, enligt Börje Boströms uppgifter till Yle Östnyland.

Under den tiden funderar lokalitetsledningen på vad som ska göras med byggnaden och kommer med ett förslag för fortsatta åtgärder.

Det slutliga beslutet om hur byggnaden ska användas i framtiden fattas i samband med att politikerna behandlar den nya bildningsnätverksutredningen. Den väntas vara klar i vår.

– Tanken är nog att byggnaden ska fungera som daghem också i framtiden. Byggnaden är planerad som ett daghem och det skulle vara krångligt att ändra på det, säger Boström till Yle Östnyland.

Diskussion om artikeln