Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Full fart och glada miner på Wintercup

Från 2018
En flicka i blå spelskjorta skjuter en fotboll, medan en flicka i svartvit randig spelskjorta försöker hindra det. I bakgrunden följer en annan flicka i svartvit randig spelskjorta med händelserna.
Bild: Privat/Marika Kotimäki

Fotbollsspelare i åldrarna 9-18 har igen samlats i Botniahallen i Korsholm och Fennia Arena i Vasa under helgen.

Wintercuppen ordnas för tredje gången i år med syfte att erbjuda högklassiga matcher i högklassig miljö i första hand för flickor.

Turneringen vill framförallt framhålla lagidrottens glädje och positivitet.

- Det har varit en härlig stämning så som det alltid är när det är fråga om barn. Vi utgår från att det ska vara positivt, inga surer miner, säger Samuel Broman, ordförande för turneringen.

Allting har fungerat bra

Turneringen startade på fredag och pågår hela helgen. Med 34 deltagande flicklag kan det ibland bli en utmaning att få allt att fungera, men hittills har allt fortlöpt enligt planerna.

- Vi har varit mycket nöjda med turneringen så här långt. Små fördröjningar har vi haft, men annars har allting fungerat bra.

Hittills har turneringen varit enbart för flickor, men arrangörerna försökte i år också bjuda in pojklag. På grund av för få anmälningar blev det dock inte av. Nästa år hoppas man få även pojkar med i turneringen.

- Nästa år ska vi försöka marknadsföra det tidigare och vi riktar in oss på de yngre åldersklasserna. De yngre åldersklasserna har inte lika många turneringar som krockar med den här, konstaterar Broman.

Juniorer spelar fotboll.
Bild: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP/IBL

Trots att man gärna skulle se några pojklag med i turneringen tror inte arrangörerna att det går att göra turneringen mycket större.

- Det går inte att växa så mycket mer. Åtminstone i de äldre åldersklasserna kräver det så mycket mera tid och utrymme. Det går med de yngre åldersklasserna där man spelar på mindre spelplaner, säger Broman.