Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lilleputten nollade Leicester – målvakten får äta pizza gratis hela 2018

Från 2018
Uppdaterad 06.01.2018 21:26.
Chris Neal, Fleetwood.
Bildtext Christ Neal höll tätt tillsammans med sina lagkamrater.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Håll nollan mot Leicester och få pizza resten av året som tack för besväret. Fleetwoods målvakt Chris Neal lyckades hålla tätt, tvingade fram ett omspel – och lär bli mätt på kuppen.

League One-laget Fleetwood gjorde en heroisk insats i dagens FA-cupmöte med Leicester. 0–0 med mersmak. På alla sätt.

Efter att målvakten Chris Neal lyckades spika igen mot gästerna från Premier League väntar en minst sagt flott belöning. På förhand hade en sponsor lovat honom gratis pizza resten av året om han skulle hålla nollan.

Nu blir det så – och Neal får dessutom ett nytt tillfälle att spela bort Leicester från FA-cupen. Senare i januari väntar omspel på Leicesters hemmaplan.

– Leicester är ett tufft lag, men vi förtjänade krysset och vi kunde ha vunnit också. En bortamatch mot Leicester ger oss väldigt mycket erfarenhet och det ska vi dra nytta av, säger Fleetwoods tränare Uwe Rösler enligt BBC.

City vände och vann igen

För Premier League-ledaren Manchester City blev cupdagen en påminnelse om att man måste kriga för segern. City, som är obesegrat på engelsk mark den här säsongen, låg under i paus mot Burnley.

Efter paus kom vändningen på Eastlands – och det gick undan. På två minuter satte Sergio Agüero två mål. Leroy Sane och Bernardo Silva fyllde på och City är vidare till den fjärde omgången.

Det andra Premier League-laget som har gjort sitt efter dagens spel är Stoke. Bottenlaget gick på en ny mina mot Coventry. Hemmasegern skrevs 2–1 och nu är goda råd dyra för den ifrågasatte Stoketränaren Mark Hughes.

Ett något reservbetonat Chelsea fick bara med sig 0–0 borta mot Norwich och tvingas till omspel på Stamford Bridge. Även Swansea och Bournemouth kryssade av Premier League-lagen som var igång i dag.

Diskussion om artikeln