Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Moses mål räckte inte – Osalas Metallurg sänkte ineffektivt Jokerit

Från 2018
Uppdaterad 07.01.2018 19:53.
Metallurg jublar, Jokerit deppar.
Bildtext Metallurg Magnitogorsk förstörde hemmafesten för Jokerit.
Bild: Lehtikuva

Det blev ingen perfekt återkomst framför Jokeritpubliken för Steve Moses. Den tidigare målkungen gjorde just mål, men formsvaga Jokerit gick på tredje raka förlusten.

Senast Steve Moses spelade i Jokerit var han oerhört farlig i Helsingforsklubben. Amerikanen gjorde trettiosex mål under Jokerits första KHL-säsong.

Sedan dess har Moses försökt slå sig in i både SKA S:t Petersburg och NHL, men det har inte blivit något av det. Nu är han tillbaka i Jokerit. Och det med besked.

I dagens hemmamatch mot Metallurg Magnitogorsk gjorde Moses sin återkomst framför Jokeritsupportrarna. De kunde känna igen sin tidigare målkung.

Mål var nämligen precis vad Moses gjorde. I början av den tredje perioden skyfflade han in 1–1 efter en precis passning av Brian O’Neill.

Säkrade slutspelsplats

Trots det öppnade Jokerit – med fyra förluster på de fem senaste matcherna – inte segerkontot för 2018 i årets första hemmadust.

Matchen gick till förlängning och där prickade Matt Ellison in segermålet.

Trots förlusten säkrade Jokerit i dag en slutspelsplats. Det är något som satt hårt åt förra säsongen.

– Det var en tuff och jämn match. De är så bra att de får sina chanser, men på hemmaplan måste vi lyckas bättre. Vi måste göra mer än ett mål här hemma, säger Jokerittränaren Raimo Helminen till Viasat.

Jokerit är fortfarande trea i den västra konferensen. Nästa match spelas på tisdag hemma mot Traktor Tjeljabinsk.

Resultat, KHL:

Jokerit–Metallurg Magnitogorsk 1–2 e. (0–0, 0–1, 1–0, 0–1)
Mål: 0–1 Denis Kokarev (Jevgenij Timkin, Alexander Budkin), 1–1 Steve Moses (Brian O’Neill, Oliver Lauridsen), 1–2 Matt Ellison.

Diskussion om artikeln