Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stort fiasko för Arsenal – mästaren åkte ur FA-cupen efter nytt straffkaos

Från 2018
Uppdaterad 07.01.2018 22:09.
Arsenal deppar.
Bildtext Arsenal åkte på dundertidigt respass i FA-cupen.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

FA-cupmästaren Arsenal slogs ut direkt. Championshiplaget Nottingham Forest skrällde ordentligt på hemmaplan – efter bland annat två straffmål som lär få Arsène Wenger att koka igen.

Från läktarposition fick Arsène Wenger se sitt Arsenal gå på en blytung förlust i kväll. Starten på FA-cupen blev ett stort fiasko för storklubben.

För första gången under Wengers tid som tränare för ”Gunners” åkte laget ur direkt i den tredje omgången. Senast det skedde för Arsenal var 1996.

Anledningen till att Wenger satt på läktaren var hans syrliga kritik mot domarnas arbete. Efter ligakryssen mot West Bromwich och Chelsea pratade han om att domarna arbetar mot Arsenal och syftade bland annat på straffsituationer som gått emot laget.

Nottingham Forest-spelare jublar.
Bildtext Nottingham Forest ställde till med en stor skräll.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

"Såg inte situationen"

Wenger fick tre matchers avstängning för sitt verbala utspel – och nu lär han vara sugen på att fortsätta sina konspirationsteorier i det tysta.

Nottingham Forest fick två straffar av domaren Jonathan Moss. Efter att Kieran Dowell halkat och ändå lyckats få in den andra till slutsiffrorna 4–2 i slutskedet diskuterade Moss med sin assisterande domare en stund innan han godkände målet.

– Jag såg inte situationen. Jag har sagt vad jag har att säga om domare, säger Wenger enligt BBC.

Ilskna Arsenalspelare

Efter slutsignalen visade Arsenals spelare sin tydliga frustration mot domarteamet. De var ilskna över straffsituationerna och det faktum att Dowells mål godkändes.

Men protesterna hjälpte givetvis ingenstans. Arsenal, som har vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av FA-cupen, är utslaget av Championshiplaget – den tredje omgångens överlägset största knall.

– Vi mötte ett väldigt fokuserat lag och vår insats var inte tillräckligt bra. Defensivt har man inte råd med de misstag vi gjorde, säger Wenger.

Arsenals rival Tottenham hade det betydligt enklare. På ett fåtal minuter avgjorde ”Spurs” mot Wimbledon. Det blev 3–0 till Tottenham efter bland annat två mål av Harry Kane.

Diskussion om artikeln