Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eero Markkanen i blåsväder – klubben hotar med rättsprocess

Från 2018
Eero Markkanen i Dynamo Dresden, 2017.
Bildtext Eero Markkanen har knappt fått några spelminuter i Dynamo Dresden.
Bild: imago/Zink/All Over Press

Dynamo Dresden överväger att ta till rättsliga åtgärder mot fotbollslandslagets anfallare Eero Markkanen på grund av otillåten frånvaro. Vi tolererar inte det här, säger sportchefen. Oproffsigt, kontrar agenten.

Enligt Dynamo Dresden hade Markkanen inte lov att utebli från träningslägret i Marbella i Spanien och sportchefen Ralf Minge öppnar för en rättsprocess.

Markkanen är utlånad från allsvenska AIK till Dresden på den nästhögsta serienivån i Tyskland, men har fått väldigt sparsamt med speltid.

– Man kan ha förståelse för att han inte är helt nöjd med sin situation, men det han har gjort tolererar vi inte. Vi kommer inte låta honom och hans agent behandla oss så här, säger Minge på klubbens webbplats.

– Vi har föreslagit olika lösningar på situationen, men de förslagen har inte han eller hans agent accepterat. Vi har ett problem, men tyvärr ingen lösning. Vi har kommit till en punkt där vi överväger rättsliga åtgärder.

Enligt Dynamo har Markkanen brutit mot sitt kontrakt och enligt den tyska tidningen Bild kommer klubben troligen att föra ärendet till det internationella fotbollsförbundet Fifa.

Agenten: Borde lösas internt

Markkanens agent Jonne Lindblom menar att klubbens beskyllningar inte till fullo håller streck. Enligt Lindblom åkte Markkanen inte till Marbella eftersom det var oklart hur parterna skulle gå vidare med lånet.

– Vi har sagt att han är redo att åka till Spanien för att träna om klubben vill det, men vi har väntat på instruktioner från klubben i två dagar nu, säger Lindblom till Fotbollskanalen.

– Det är inte så att klubben inte vet var han är eller hur situationen ser ut. Säger de till honom att han ska till Spanien så sätter han sig på första bästa flyg dit.

Markkanen missade den första träningen efter vinteruppehållet på grund av ett försenat flyg från Finland men i övrigt har han inte gjort några övertramp, intygar Lindblom som inte gillar klubbens beteende.

– Det är inte så proffsigt. De är medvetna om hans situation och vi kommer fortsätta prata om situationen. Det är inte idealt att de går ut öppet och pratar om det här. Det här borde lösas internt, inte i media.