Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv idag: Skidskytteherrarnas sista distanslopp före OS

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

De fyra senaste distansloppen har haft fyra olika segrare. Säsongens andra distanslopp kan bjuda på nya namn i täten. Eftermiddagens tävling börjar klockan 15.20 och sänds i TV2 och på Arenan.

Johannes Bö vann säsongens första och hittills enda distanslopp i Östersund. Då fick fransmannen Martin Fourcade nöja sig med en tredje plats efter landsmannen Quentin Fillon Maillet. Efter den tävlingen har det i stor utsträckning handlat om Fourcade och Bö. Distansloppen är ändå den disciplin som bjudit på flest segare under de senaste säsongerna.

Förra säsongens tre distanslopp bjöd på tre olika segrare: Martin Fourcade, Anton Sjipulin och Lowell Bailey. Bailey var den som tog hem VM-guldet. Då OS nu närmar sig börjar allt fler finna toppformen och kampen om segern kan bli tuff. Eller så fortsätter trenden att Fourcade eller Bö vinner.

De finska deltagarna i distansloppet är Tero Seppälä (startnummer 4), Tuomas Grönman (58) och Olli Hiidensalo (93). I det finska laget är det en intern kamp om OS-platserna. Om det blir ett lag i mixedstafetten torde Seppälä vara given. Den andra platsen är en kamp mellan Grönman och Hiidensalo.

Distans herrar klockan 15.10 i TV2 och på Arenan

Diskussion om artikeln