Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Malmös kommentar om överraskande Aaltonen-affär: "Vad ska vi med honom till?"

Från 2018
Uppdaterad 10.01.2018 16:34.
Juhamatti Aaltonen, hockey_VM 2017.
Bildtext Juhamatti Aaltonen har flera VM på meritlistan för Lejonen, senast förra våren.
Bild: Aleksi Alku/All Over Press

Juhamatti Aaltonen uppges bli bortbytt efter sin bleka SHL-höst. Rögles rival Malmö Redhawks blånekar till de uppgifterna. ”Det är ingenting för oss," säger sportchefen.

Efter fyra år i finländska klubblag valde Juhamatti Aaltonen att vända blicken mot Sverige och SHL inför den här säsongen. Anfallaren gick till Rögle – och har blivit en flopp.

Aaltonen förväntades bli en offensiv ledare för Ängelholmsklubben, men har gjort en blek första halva av grundserien. Runt årsskiftet var han placerad på läktaren i fem av sex matcher.

I lördags svarade han med ett hattrick mot Växjö Lakers. Efter matchen pratade finländaren om sin knepiga situation.

– De är besvikna och jag är besviken över första delen av säsongen. De hade väntat sig mer givetvis, men sådant här händer hela tiden i olika ligor. Det kanske ser lite ljusare ut efter det här, sa han enligt Aftonbladet.

Beskrivs som sensationell affär

Förra helgen uppgavs det att Rögle har diskuterat med andra klubbar om Aaltonen. I dag gick Helsingborgs Dagblad ut med nyheten att Aaltonen är på väg att bli bortbytt.

Enligt HD skulle Aaltonen gå till SHL-rivalen Malmö Redhawks och Daniel Zaar skulle gå andra vägen i en tänkbar bytesrumba.

I svenska medier beskrivs det här som en sensationell affär. Rögles sportchef vill inte ge några kommentarer om uppgifterna.

Från Malmöhåll är det klarare besked. Sportchefen Patrik Sylvegård skjuter ner det hela till Kvällsposten.

– Det är ingenting för oss. Och jag tror inte de släpper Aaltonen. Och vad ska vi med honom till?

Diskussion om artikeln