Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Magnifik åkning av Fourcade – fortsätter som obesegrad i år

Från 2018
Martin Fourcade.
Bildtext Martin Fourcade vann överlägset i Ruhpolding.
Bild: EPA

En bom i det sista skyttet spelade ingen roll. När OS närmar sig har Martin Fourcade kopplat ett allt tydligare grepp om titeln som skidskyttekung.

Upptakten på herrarnas världscupsäsong i skidskytte har varit en tvekamp mellan Martin Fourcade och Johannes Thingnes Bö. Fransmannen och norrmannen har dominerat – men på sistone har Fourcade varit en bit före.

Förra helgen vann Fourcade båda tävlingarna i Oberhof och i dag fortsatte han att dominera.

Med en knapp månad till OS i Sydkorea tog Fourcade fjärde raka världscupsegern. Fransmannen vann säsongens andra distanslopp i stor stil.

Fourcade missade ett enda skott – hans sista i hela tävlingen – men det spelade ingen roll. Världscupledaren gick fram som en ångvält i skidspåret.

Fourcade och Bö hade båda en bom i tävlingen, men norrmannen förlorade med över en minut på de tjugo kilometrarna. Bö slutade trea, några sekunder efter tvåan Ondrej Moravec. Tjecken var prickfri på vallen.

Världscuppoäng för Hiidensalo

Tre finländare deltog i distansloppet i Ruhpolding. För framför allt Tuomas Grönman och Olli Hiidensalo är varje insats väldigt viktig nu.

Finland lär skicka två herrskidskyttar till OS och en av de platserna borde vara vikt för Tero Seppälä.

Grönman har varit en aning bättre hela vintern och har en 39:e plats som bäst i vinter, men i dag lyckades Hiidensalo få till sitt bästa lopp för vintern och tog sig ett steg närmare Pyeongchang.

Hiidensalo tog placeringar på det sista varvet och insatsen räckte till en 32:a plats och några världscuppoäng. Seppälä (53:e) och Grönman (72:a) fick inte något med sig från dagen.

Resultat, distanslopp (h):

1) Martin Fourcade, Frankrike 44.27,9 (1)
2) Ondrej Moravec, Tjeckien + 1.01,0 (0)
3) Johannes Thingnes Bö, Norge + 1.06,3 (1)
4) Roman Rees, Tyskland + 1.19,1 (0)
5) Michal Krcmar, Tjeckien + 1.36,6 (0)
---
32) Olli Hiidensalo, Finland + 4.25,8 (2)
53) Tero Seppälä, Finland + 5.08,9 (2)
72) Tuomas Grönman, Finland + 6.04,3 (2)

Diskussion om artikeln