Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VPS förstärker anfallet – brasse ska göra målen i år

Från 2018
Douglas Cae, VPS.
Bildtext Douglas Cae förväntas bli viktig för VPS anfallsspel.
Bild: VPS

Det blir brasilianskt på topp i VPS. Vasaklubben har gjort klart med Douglas Cae. ”Mina styrkor är att hålla i bollen, spelet i luften och att avsluta”, säger brassen.

VPS gav besked om en viktig värvning inför den kommande fotbollssäsongen i kväll. Om allt faller väl ut ska Vasalaget ha hittat en anfallare att luta sig mot.

Douglas Cae är namnet på det nya VPS-tillskottet. Den trettioårige brassens kontrakt är på 1+1 år.

– Vi har tappat många offensiva spelare efter förra säsongen. Vi har sökt efter en anfallare som kan stöda anfallen genom att hålla i bollen, men också gå i djupled och göra mål i straffområdet. Under vintern ser vi garanterat hur väl vi lyckats, säger VPS huvudtränare Petri Vuorinen på klubbens webbplats.

Petri Vuorinen, VPS.
Bildtext Petri Vuorinens VPS har hittat en anfallare.
Bild: Harri Bragge/All Over Press

"Har kontakter i Brasilien"

Brassen har bara hållit till i hemlandet tidigare. Hans senaste klubb är Portuguesa i Rio de Janeiro.

– Mina styrkor är att hålla i bollen, spelet i luften och att avsluta. Jag är glad över att vara här. Till en början var det lite skrämmande att flytta hit, men jag har vant mig, säger nyförvärvet.

I processen att hitta den nye anfallaren har VPS-tränaren Ricardo Duarte varit viktig.

– VPS har traditionellt tagit in unga spelare, men vi behöver också rutin. Vi har kontakter i Brasilien och följde Douglas länge via dem. Han passar in i vårt sätt att spela, säger Duarte.

– Han har gjort mycket mål under sin karriär och är en bra avslutare. Han kan skjuta med båda fötterna och är rätt bra på skallen.

VPS, som gick blytungt under andra halvan av den förra ligasäsongen, startar vintern med en träningsmatch mot Umeå FC den 20 januari. Laget spelar sin första gruppspelsmatch i cupen mot Jaro den 26 januari.