Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sparv för dialog med danska klubben: "Får se vart det leder"

Från 2018
Tim Sparv i FC Midtjylland, 2017.
Bildtext Tim Sparvs FC Midtjylland leder danska ligan tätt före Bröndby.
Bild: imago/Newspix/ All Over Press

Tim Sparv sitter med utgående kontrakt, men han skulle gärna förlänga med FC Midtjylland. ”I min ålder vill jag helst inte gå runt i juni och inte ha något klart”, säger mittfältaren.

I sommar har Tim Sparv fullbordat fyra säsonger i FC Midtjylland. Frågan är om det blir fler år i den danska toppklubben.

Landslagsmittfältarens kontrakt går ut i sommar och fortfarande är inget hugget i sten gällande Sparvs fortsättning.

– Vi har en dialog och vi får se vart det leder. Man försöker planera lite och ta sina beslut. I min ålder vill jag helst inte gå runt i juni och inte ha något klart, säger 30-åringen till Yle Sporten.

"Klubben är jätteproffsig"

Han trivs väldigt mycket med tillvaron på Jylland.

– Jag har varit jättenöjd både på och utanför planen. Klubben är jätteproffsig och de lyssnar verkligen på mig. De ger mig chans att vara med i mycket – även utanför A-lagets verksamhet. Jag har varit mentor till unga spelare i vår akademi. Det är jätteviktigt för mig.

– Dessutom trivs jag jäkligt bra socialt också. Jag bor på en gata i Silkeborg där jag trivs väldigt bra med danskarna och så bor också Markus Halsti där med sin familj.

Så du skulle inte ha något emot att förlänga?

– Nej, absolut inte som det ser ut.

Leder ligan just nu

FC Midtjylland gick in i det pågående vinteruppehållet som ligaetta. Laget leder danska ligan med en poäng före Bröndby och fem poäng före FC Nordsjälland.

– Vi hade en bra höstsäsong och det blir en spännande vår. Vi har en reell chans att vinna ligatiteln.

Sparv, som just nu befinner sig på landslagets januariturné i Abu Dhabi, spelade större delen av matcherna i höstas och lär bli en viktig kugge när ligaspelet startar igen i februari.

– Det känns bra generellt för egen del. Kroppen är hel.

Diskussion om artikeln