Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Treåringen irrade ensam i vinternatten - pappan inte brottsmisstänkt

Från 2018
Ylivieska på kartan.
Bildtext Ylivieska på kartan.
Bild: Google

Det var vid midnatt natten till torsdag som ett ungdomsgäng i Ylivieska hittade en ensam treåring som irrade omkring nära ett skidcenter.

Polisen hittade barnets pappa efter en och halv timmes sökande. Han hade varit på en skjutbana med sina två barn sovande i bilen, och upptäckte då han skulle köra hem att den ena pojken hade försvunnit.

Situationen utreds av socialbyrån, men polisen meddelar att det knappast rör sig om ett regelrätt brott.

- Med den information vi har nu finns det ingen orsak att misstänka brott, och polispatrullen som var på jobb på natten har inte gjort en polisanmälan, säger Ylivieskapolisens kriminalöverkomissarie Ilkka Piispanen.

Äventyr i minusväder

Barnet hade gett sig iväg utrustad med en ficklampa och var iklädd vinterkläder, vilket var tur eftersom det var minus åtta grader ute vid tidpunkten.

Då ungdomsgänget snubblade över treåringen plockade de in honom i bilen och kontaktade nödcentralen. Sjukvårdspersonal kallades till platsen och kunde konstatera att barnet mådde bra efter omständigheterna.

Polisen började leta efter pappan, först i området där barnet hade hittats. De väckte invånarna i fyra närliggande hus, men barnet kom inte från någon av de familjerna.

Pappan, syskonet och bilen som pojken rymde från hittades sedan i en snödriva vid skjutbanan, där de hade kört fast.

Polis, fotograferad bakifrån så att texten "poliisi" syns på ryggen.

Treåring irrade omkring ensam mitt i natten vid skidcenter

Pappan var på en skjutbana och hade lämnat barnet i bilen.

Diskussion om artikeln