Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ännu inga pengar för Strandvägen – men i Korsnäs fortsätter man hoppas

Från 2018
Uppdaterad 16.02.2018 16:57.
Bil på Strandvägen syns knappt i snöstormen.
Bild: Yle/Jukka Tyni

Det blir inga statliga pengar till förbättringen av Strandvägen i Korsnäs. Det är överdirektör Anders Östergård på NTM-centralen rätt säker på.

Korsnäs uppvaktade kommunikationsminister Anne Berner (C) i november. Efteråt sa kommundirektör Christina Båssar i Korsnäs att mötet var ett av de bästa ministermöten hon varit på, och att Berner var positivt inställd.

Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner
Bildtext Anne Berner (centern)
Bild: All Over Press

Men på NTM-centralen har man inte hört talas om några pengar till Korsnäs.

- Jag tror inte de får besked om några pengar. Det springer folk hos Berner hela tiden och hon bara meddelar det vidare till Trafikverket, säger Östergård.

Direktör Anders Östergård konstaterar att pengarna inte räcker till för att upprätthålla vägnätet.
Bild: Yle/Roger Källman

Från Trafikverkets sida har det enligt Östergård inte hörts något om Strandvägen.

- Berner är alltid positiv och lyssnar till folk som kommer. Men hon sitter inte på någon skattkista. Hon har inga extra pengar att ta till, säger Östergård.

Ta Berner i örat

Enligt Båssar var mötet med Berner mycket positivt. Korsnäs har budgeterat för vägen så att kommunen ska ha sin del klar ifall man får besked från staten under våren.

Nu hoppas Båssar på regionens riksdagsmän. Hon ska kontakta bland annat Mats Nylund (SFP) och Joakim Strand (SFP) som har varit med och jobbat för Strandvägen.

- Jag tror jag ska kontakta dem och puffa för de här. De får ta sin kollega Berner i örat och kolla vad som riktigt händer, säger Båssar.

Korsnäs kommundirektör Christina Båssar.
Bildtext Christina Båssar.
Bild: Yle/Joni Kyheröinen

Korsnäs kommun hoppas på ny beläggning på vägen. Enligt kommunen är Strandvägen mycket viktig. Många företag är beroende av den eftersom det egentligen inte finns någon alternativ väg att ta till.

Korsnäs kommun anser att det är av högsta prioritet att få ny beläggning mellan Molpe och kyrkbyn.

Diskussion om artikeln