Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sjundeå IF:s handbollsherrar får nya tränare – Nordling tillbaka i FM-ligan

Från 2018
Uppdaterad 12.01.2018 11:02.
Teddy Nordling i BK-46:s träningar.
Bildtext Teddy Nordling, här i BK-46-utstyrsel, tar över som chefstränare och Marcus Sjöstedt blir andre tränare för SIF:s handbollsherrar.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Sjundeå IF:s handbollsherrar får två nya tränare från och med nästa säsong. Teddy Nordling tar över som chefstränare och Marcus Sjöstedt blir andre tränare.

Nordling och Sjöstedt har långa handbollskarriärer bakom sig både i Finland och utomlands.

Sjöstedt har spelat i Kyrkslättlaget KyIF, Grankullalaget GrIFK och Alingsåslaget AHK. Därtill har Sjöstedt axlat tränaransvar i SIF tidigare.

Nordling har under årens lopp representerat Karislaget BK 46, Hangölaget HIK och AHK. I Allingsåslaget uppnådde Nordling legendarisk status och hans spelnummer (#6) är det första som laget lät frysa.

Säsongen 2016–17 agerade Nordling chefstränare för Karislaget, som avslutade säsongen med FM-ligasilver – lagets första medalj på tio år. Nordling tränar också U20-landslaget.

Lämpligt med tränarbyte till hundraårsjubileet

Susanne Ekström är ordförande för Sjundeå IF. Hon säger att det är lämpligt med ett tränarbyte samtidigt som föreningen fyller 100 år.

Hon hoppas nu att Teddy Nordling kan ge herrlaget en ny iver och ett lyft.

- Både han och Marcus Sjöstedt har ju spelat i Sverige och där är kanske en annan spelstil. Via dem kanske vi också får nya spelare, säger Susanne Ekström.

Hennes uppfattning om Teddy Nordling är att han är en tränare som verkligen sätter sig in i saker och som utvecklar gänget.

Fint jobb av tidigare tränaren

Samtidigt vill hon tacka Kaj Hagman, som har tränat laget de fem senaste åren. Under hans tid har många spelare utvecklats enormt.

Bland annat har Ian Martin flyttat till Sverige och Theo Westerlund till Riihimäkilaget Cocks för att spela.

- Kaj Hagman har verkligen tränat vårt lag jättebra, säger hon.

Diskussion om artikeln