Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tvisten kunde inte lösas – Dresden bryter lånekontraktet med Eero Markkanen

Från 2018
Uppdaterad 12.01.2018 18:07.
Eero Markkanen och Fabian Müller på Dynano Dresdens bänk, 2017.
Bildtext Eero Markkanen har fått nöja sig med att agera bänkvärmare i Dresden.
Bild: imago/Hentschel/All Over Press

Det blir ingen fortsättning för Eero Markkanen i Dynamo Dresden. Den tyska 2. Bundesligaklubben meddelar på sin webbsida att man brutit kontraktet – vilket innebär att strikern nu måste hitta en ny klubb att spela för i vår.

Sparsamt med speltid, olovlig frånvaro från träningslägret – och nu är kontraktet rivet. Eero Markkanens sejour i Dynamo Dresden blev inte långvarig.

Klubben meddelar nu på sin webbsida att man brutit lånekontraktet – som ursprungligen skulle täcka också våren 2018. Det lämnar anfallaren i en prekär situation.

"Ny klubb redan klar"

Markkanen har fortfarande kontrakt med AIK, som i sommar värvade både Chinedu Obasi och Nicolas Stefanelli till anfallarleden. Solnaklubbens lagledning meddelade därför tidigare att Markkanen inte kommer att spela för AIK i vår.

– Vi har inte haft en dialog om att han ska komma tillbaka, sa AIK:s sportchef Björn Wesström till svenska Fotbollskanalen då.

Kontraktet med AIK täcker hela den allsvenska säsongen 2018.

Markkanens spelaragent Jonne Lindblom skickade ut ett meddelande på Twitter där han uppgav att spelaren redan hittat en ny klubb.

– Läkargranskning på måndag, skriver Lindblom.

Ilta-Sanomat skriver att Markkanen kommer att gå till en dansk klubb. Därifrån kom intresse från två håll.

Diskussion om artikeln