Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sánchez på väg till Manchester – då åkte Arsenal på ny smäll

Från 2018
Uppdaterad 15.01.2018 11:51.
Arsenal deppar.
Bildtext Det var hålögda blickar hos Jack Wilshere och hans lagkamrater.
Bild: imago/Sportimage/ All Over Press

Det nya året har inte startat bra för Arsenals del. Laget har fortfarande inte vunnit en match under 2018 – och nu pekar allt mer mot att storstjärnan Alexis Sánchez är förlorad.

Redan i somras var Alexis Sánchez nära en flytt från Arsenal till Manchester City. Nu uppges chilenaren, som sitter med ett utgående kontrakt, vara på väg mot Manchester igen.

Det är oklart vilken av Manchesterklubbarna som ligger först i kön, men både City och United är väldigt intresserade. I dag kom uppgifter att Sánchez är nära United.

Ryktena om att Sánchez kommer att röra på sig inom kort bekräftades ytterligare när Arsène Wenger inte hade med honom i truppen till dagens ligamöte med Bournemouth.

Eter slutsignalen säger Wenger att Sánchez läge avgörs inom 48 timmar.

– Hans situation är oklar. Vad som helst kan hända när som helst.

Alexis Sánchez.
Bildtext Alexis Sánchez är nära en flytt.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Bournemouth vände

Inte nog med att den största stjärnan är nära en flytt från London. På sydkusten kom dessutom nästa käftsmäll för ”Gunners”.

Arsenal tappade sin 1–0-ledning och fick se Bournemouth gå ikapp och förbi. Med en kvart kvar tryckte Jordon Ibe in segermålet till 2–1 mot ett virrigt Arsenal.

– Det är väldigt frustrerande. Vi måste titta på de misstag vi inte borde ha gjort, säger Wenger.

Läget börjar bli allt mer utsatt för Wengers gäng. Efter Liverpools seger mot Manchester City ligger tabellsexan Arsenal åtta poäng från en Champions League-plats.

Förra helgen åkte klubben ur FA-cupen och man står fortfarande utan seger under 2018. Europa League börjar mer och mer se ut som Wengers enda chans att rädda säsongen en aning.

Resultat, Premier League:

Bournemouth–Arsenal 2–1 (0–0)

Diskussion om artikeln