Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Djokovic tillbaka med besked: ”Älskar att spela här”

Från 2018
Novak Djokovic knyter näven
Bildtext Novak Djokovic är klar för andra omgången.
Bild: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Skadeproblemen verkar vara förbi för Novak Djokovic. Serben tog sig lätt till andra omgången i Australian Open då han slog ut Donald Young i tre raka set.

Novak Djokovic har inte spelat på ett halvt år på grund av en armbågsskada. Han avbröt kvartsfinalen i Wimbledon i somras och stod sedan över US Open och resten av höst-turneringarna.

Det var länge också osäkert om han skulle kunna spela i Australian Open som han vunnit sex gånger tidigare. Men Djokovic kom till Melbourne och nu är han klar för andra omgången.

Djokovic som halkat ner till 14:e plats på världsrankingen hade inga problem att besegra Donald Young från USA i tre raka set (6–1, 6–2, 6–4).

– Det finns inget bättre stället att inleda säsongen på än i Australien. Jag älskar att spela här. Det har varit en lång period utan riktiga matcher.

– Jag ville starta matchen med rätt intensitet och det lyckades. Jag spelade prefekt i de två första seten, sa Djokovic i sin segerintervju.

Även Stan Wawrinka som gjort comeback efter en knäskada är klar för andra omgången. Han besegrade Ricardas Berankis med 3–1 i set.

För den tidigare världstrean Milos Raonic tog turneringen slut direkt. Slovaken Lukas Lacko som är rankad 86:a i världen vann med 3–1 i set.

Diskussion om artikeln