Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VPS värvar ung spelare från Tyskland: ”Vet att han måste lyckas här”

Från 2018
Uppdaterad 16.01.2018 15:38.
Berkant Güner, VPS.
Bildtext Berkant Güner är nästa unga spelare i VPS lagbygge.
Bild: VPS

VPS fortsätter att förstärka truppen. Nu har offensiva Berkant Güner plockats in från Eintracht Braunschweigs organisation. "Det finns stor potential", säger Petri Vuorinen.

Bakgrunden är brokig – och nu har han landat i Vasa. I dag meddelade VPS att Berkant Güner har skrivit på ett kontrakt på 1+1 år med klubben.

– Jag är glad för kontraktet. Jag har fått nya vänner och kommit in i gruppen. Jag hade alternativ i Tyskland och Turkiet, men jag ser VPS som en bra klubb för att visa vad jag kan, säger han på klubbens webbplats.

Güner har både tyskt och turkiskt pass, har spelat i ungdomslandslag för båda länderna och har testat på flera klubborganisationer i Tyskland.

Arminia Bielefeld, Borussia Dortmund och Eintracht Braunschweig har blivit bekant för Güner. I det sistnämnda laget, vars A-lag spelar i 2. Bundesliga, har han tillbringat tid i U19-laget och hos reserverna.

VPS-tränaren Petri Vuorinen.
Bildtext Petri Vuorinen.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Testades i november

VPS-tränaren Petri Vuorinen säger att Güner bekantade sig med Vasa under en testperiod i november. Då var han bra.

– Det finns stor potential. Under karriären har hans favoritposition varit som släpande anfallare, men han kan också spela på kanten, säger Vuorinen.

19-åringen har många fina klubbadresser på meritlistan, men på herrnivå är han grön.

– Han har haft lite svårt att hitta sin plats i seniorfotbollen. Han är kort och i tysk fotboll spelar man ofta fysiskt. Han vet att det här är en stor möjlighet. Han måste lyckas här om han tänker klara sig som fotbollsspelare. Han har egenskaper för det, säger Vuorinen.

Styrkor i spelet med boll

Tyskturken säger själv att hans styrkor finns i spelet med boll.

– Jag har bra teknik och ett bra passningsspel. Dessutom kan jag avsluta själv också.

Hans första intryck av VPS är en proffsig omgivning.

– Mycket liknar de större klubbarna i Tyskland. Förutsättningarna håller yppersta klass.

Första chansen att få se Berkant Güner i spel kommer på lördag. Då spelar VPS årets första träningsmatch mot Umeå FC på hemmaplan.