Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya skador stoppar Malmström – nu lägger han ner alpina karriären

Från 2018
Victor Malmström.
Bildtext Victor Malmström var taggad inför säsongen, men nya skador sätter stopp för karriären.
Bild: All Over Press

Victor Malmström skadade sig rejält nyligen – och nu är den alpina tävlingskarriären över. ”Det här är ett jättetufft beslut”, säger han.

Målet inför den alpina vintern var att visa kritiker att det finns fart i kroppen. Nu är tävlingskarriären över för Victor Malmström.

Han skadade sitt knä vid en storslalomtävling i österrikiska Maria Alm i januari.

– Det kom en snabb vridning av knät. Jag föll inte, men kände att något är fel. Benbrottet som jag har haft i handen röntgades samtidigt som jag undersökta knät och det kom fram att det inte har blivit tillräckligt bra. Nu väntar två operationer, säger Malmström i ett pressmeddelande.

Ska fokusera på studier

Enligt Malmström handlar det om rejäla skador i knät – en bekant visa för hans del. Det har blivit många skador under de senaste åren.

Och nu lägger Grankullaåkaren tävlingsskidorna på hyllan. I stället ska han fokusera på studier.

– Det här är ett jättetufft beslut. Jag är fortfarande väldigt motiverad, men jag diskuterade med läkarna om kom fram till att det är dags att sluta.

Malmström fick aldrig till det i världscupen och tog aldrig poäng där. Under åren vann han en Europacuptävling, i november 2012 i Levi. Hans sista pallplats i Europacupen kom i mars 2015.

Diskussion om artikeln