Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Trump är frisk men överviktig, Jemen hotas av hungersnöd

Från 2018
Efter en flygattack på ett begravningsfölje i Sanaa i Jemen.
Bildtext Efter en flygattack i Sanaa i Jemen.
Bild: EPA/YAHYA ARHAB

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Inrikes:

Allt fler barn i Jakobstad går på friluftsdaghem. Enligt svensk forskning förbättrar det både empati, styrka och snabbhet hos barn.

I dag fokuserar vi på presidentvalskandidaten Merja Kyllönen. Vänsterförbundets kandidat säger nej till Nato och ja till EU som fredsprojekt.

I dag börjar dessutom förhandsröstningen till presidentvalet. Fram till den 23 januari kan du ge din röst på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland och utomlands.

Du behöver inte ta med dig meddelandekortet, alltså anmälningen om rösträtt, som du fått på posten, men kom ihåg identitetsbevis!

Utrikes:

Ytterligare fem journalister dömdes till fängelse i Turkiet, den här gången för att ha spridit terrorpropaganda. Nu är sammanlagt över 150 journalister fängslade.

Över 5000 barn har dödats eller skadats i kriget i Jemen som pågått i tre år nu, visar en rapport av FN. Nästan alla barn i landet är i behov av humanitär hjälp. Samtidigt hotas Jemen av hungersnöd om striderna fortsätter göra det svårt för mathjälpen att komma fram.

Donald Trump är vid utmärkt hälsa, men lite överviktig, säger presidentens läkare. Förutom normala undersökningar gjordes också kognitiva undersökningar som svar på pressens påstående om demens eller Alzheimer.

Vädret:

I dag kan det snöa på många håll. Temperaturen är mellan -7 till -12 grader i största delen av landet, i sydväst mildare. I Lappland blir det mellan -10 till -20 grader, i natt lokalt -25 grader.

Måttlig eller frisk sydlig till ostlig vind, från i kväll mest måttlig ostlig vind.

Diskussion om artikeln