Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Dollypops och Andrea Eklund utmanar Vegatoppen - rösta här!

Från 2018
Vintagegruppen Dollypops här med Niklas Andersson på tuba, Marie Lundberg, Sandra Forsell och Katarina Wanamo.
Bildtext Vintagegruppen Dollypops består av Niklas Andersson (bastuba), Marie Lundberg (alt), Sandra Forsell (mezzosopran) och Katarina Wanamo (sopran).
Bild: Janica Lönn

En schlagerpärla från 30-talet á la Dollypops, tävlar om en plats på Vegatoppen. Det gör också musikern och vokalisten Andrea Eklund som framför öppningssången till den nya muminfilmen, storsatsningen Trollvinter i Mumindalen.

Inte nog med att Andrea själv sjunger låten Sommarlängtan, hon har också komponerat musiken och skrivit arrangemanget för symfoniorkester. Andrea har, som den mångsidiga musiker, dirigent och arrangör hon är, nyligen också avlagt magisterexamen i barocksång.

Musikern och vokalisten Andrea Eklund
Bildtext Den engelskspråkiga versionen av Andrea Eklunds komposition Sommarlängtan är kvalificerad för Oscarsnominering i kategorin bästa originalsång, bland 70 andra filmsånger.
Bild: VIVA Images

Dollypops som består av tre damröster och en bastuba, bjuder i sin tur på pärlor från vinylskivans glansdagar. Flera av guldkornen på den färska skivan har piffats upp med nya arrangemang eller texter. Den här veckan ska Dollypops försöka ta sig in på Vegatoppen med låten I’m Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter.

Du kan påverka listan

Varje vecka tävlar tio låtar om en placering på Vegatoppen. De åtta låtarna som fått mest röster går vidare medan de två sämst placerade får lämna leken.

Vegatoppen är Yle Vegas egen musiklista vars placeringar du kan påverka genom att rösta!

Så här fördelade sig rösterna i Vegatoppen vecka 3:

Erik-André Hvidsten är fortfarande etta på Vegatoppen med låten Skymning gryning. Däremot räckte inte rösterna till för Fanny och Luciakören, vilket betyder att de inte längre finns med på listan.

1. Erik-André Hvidsten / Skymning gryning: 23.55 %
2. Jussi Lindberg / Det finns en stad: 13.32 %
3. Ronya Mariah / My Way Home: 13.12 %
4. Tom Håkans / Ett funnet hjärta: 11.98 %
5. Streamline & Jeanette / Hel igen: 10.74 %
6. Sofia Ahläng / Youth Attack: 9.09 %
7. Felicia / The Rich Man: 7.04 %
8. Blueström & BSTO Band / Korv reggae: 7.00 %
---------
Fanny / Woman on a deadline: 2.89 %
Luciakören / Allt har ett ljus: 1.24 %

Rösta på Vegatoppen vecka 4 här!

Omröstningen är stängd.

Resultaten från Vegatoppen vecka 4 presenteras torsdag 25.1.2018 kl. 20.03 med repris lördag 27.1.2018 kl. 21.03. Då får du veta om utmanarna Dollypops och Andrea Eklund tar sig upp på Vegatoppen och hur det går för listans övriga låtar och artister.

Vegatoppens nya utmanare presenteras i Yle Vega, torsdagar kl.19:22, med repris på söndag kl. 19:22. Du kan också lyssna via Arenan under 30 dagars tid.

Vi vill gärna höra vad du tycker om låtarna! Kommentera i fältet under artikeln.

Så här fungerar Vegatoppen

Vegatoppen satsar på finlandssvensk musik, det vill säga musik som antingen framförs på finlandssvenska eller på andra språk men vars upphovsmän- och kvinnor har finlandssvenska rötter.

I varje program presenteras tio låtar, två av dessa är veckans utmanare. De två låtar som får minst röster faller ut.

För att kunna rösta måste du skapa ett Yle-konto. Mera information hittar du i användarinstruktionerna.

Sitter du kanske själv på låtmaterial där hemma som du önskar att skulle höras av en större publik? Ta då kontakt med oss på adressen vegatoppen@yle.fi och gör oss medvetna om att du och din musik existerar. Då finns det också en möjlighet att du kan bli en av utmanarna på Vegatoppen.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln