Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Yle svarar: Om Svenska Yles kommentarspolicy

Från 2018
Insändare
Bild: Yle

På insändarplats i ÅU (16.1) kritiseras Yle Åbolands rapportering kring alkoholanvändningen i samband med ett kommunseminarium. Yle Åbolands chef Ulrika Fagerström svarar.

I en insändare i ÅU (16.1) kritiserar Ola Lindholm Yle Åbolands rapportering om alkoholanvändningen vid kommunens seminarium på Örö i höstas.

Lindholm anser att Yle på ett ensidigt sätt underblåser ärendet.

Rapporteringen kring fallet är helt normal journalistik kring en fråga som är både relevant och principiellt viktig, nämligen hur offentliga medel används.

Att det här råkade handla om just alkohol gjorde att debatten blev mycket livlig, men det är knappast något Yle kan belastas för. Frågor kring alkohol väcker i regel mycket diskussion.

Vi har därefter, enligt vedertagen journalistisk praxis, vidgat frågeställningen och gjort inslag på hur t.ex. grannkommunen Pargas ser på saken, samt hört Kommunförbundets åsikt.

Yle har inte försökt styra den efterföljande debatten i någon riktning. Bland de långt över hundra kommentarer som kommit in finns alla åsikter representerade. Modereringen sker enligt den kommentarspolicy vi följer sedan många år tillbaka, och som finns beskriven på Svenska Yles webbplats.

Ulrika Fagerström
Chef för Yle Åboland

Det här svaret publicerades i Åbo Underrättelser 16.1.2018.

Diskussion om artikeln