Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nu medger också Wenger: Alexis Sanchez går sannolikt till Manchester United

Från 2018
Arsene Wenger och Alexis Sanchez.
Bildtext Arsene Wenger har förberett sig för att tvingas säga adjö till Alexis Sanchez.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

En långkörare håller på att nå sin klimax. Efter många om och men kring Alexis Sanchez framtid medger nu Arsenal-managern Arsene Wenger för BBC att chilenaren är allt närmare en flytt – till Manchester United.

Sanchez kontrakt med Arsenal löper ut i sommar och det är ingen hemlighet att stjärnan inte tänker förlänga med London-klubben. Nu uppger BBC att Sanchez redan personligen är överens med Manchester United.

Det skriver också Arsene Wenger under.

– Jag har jobbat med transfers i 30 år så jag kan säga att det är sannolikt att det blir av. Men samtidigt ska man komma ihåg att affären kan kollapsa när som helst, säger tränaren för BBC i en sällsynt öppen kommentar om läget.

Mchitarjan som pjäs i affären?

Sanchez ryktades i sommar vara nära en flytt till Uniteds lokalrival City. Enligt BBC kan United ändå erbjuda en bättre affär, då Henrich Mchitarjan kan flytta till London i samband med köpet.

– Jag gillar honom, kommenterade Wenger påståendet.

– Vi har spelat mot honom flera gånger. Han tycker om hur kvalitativt vårt spel varit. Lönen skulle inte orsaka något problem heller, tillägger han.

Armeniern Mchitarjan har inte hört till José Mourinhos favoritspelare i United och har därför ryktats vara nära en flytt. På måndagen var mittfältaren inte uttagen till truppen som besegrade Stoke.

Sanchez ska spela – Aubameyang skulle passa in

Wenger tänker ändå inte låta Sanchez sitta på hyllan.

– Så länge han är vår spelare så är han aktuell för vår laguppställning. Jag har inga problem med hans attityd. Han tränar som ett proffs, säger Wenger.

En annan Dortmund-bekanting kan också vara aktuell för Arsenal. Eller åtminstone stänger Wenger inte dörren för Pierre-Emerick Aubameyang, som också ryktats vara aktuell för Arsenal.

– Skulle han passa in? Ja, konstaterar Wenger.

Det europeiska transferfönstret stängs i slutet av månaden.

Diskussion om artikeln