Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wahlström efterlyser mer fart och fläng på idrottsgalan: ”Vill ha något nytt”

Från 2018
Uppdaterad 18.01.2018 18:56.
Eva Wahlström på idrottsgalan tillsammans med Niklas Räsänen
Bildtext Eva Wahlström är på idrottsgalan tillsammans med maken Niklas Räsänen.
Bild: Lehtikuva

Boxaren Eva Wahlström tycker det börjar bli dags att se över upplägget på idrottsgalan. Det är samma sak år efter år, säger hon inför kvällens gala där bland annat årets idrottare ska utses.

Ikväll går idrottsgalan av stapeln i Helsingfors. Under kvällen ska de bästa idrottarna och prestationerna för år 2017 premieras. Hela kvällen kulminerar med valet av årets idrottare.

Idrottarna anlände till galan redan under eftermiddagen. Boxaren Eva Wahlström är på plats för femte gången och efterlyser lite förändringar i upplägget för kvällen.

– Jag tycker det borde hända lite mer säger hon med ett skratt.

– Jag vill ha något nytt. Det är samma sak år efter år och samma val. Jag vill ha något nytt helt enkelt. Vi får se vad som händer, säger hon till Yle Sporten.

Finns det någon annan gren förutom boxning som du följer med?

– Jag följer ganska dåligt med idrott, förutom kampsport. Jag har testat det mesta och gillar allt som man gör med sin egen kropp och det följer jag också med. Lagsporter har jag svårt med. Man kan inte jämföra grenar sinsemellan, säger hon.

Eva Wahlström, gala 2017.
Bild: All Over Press

Tuffare motstånd i år

På onsdagen blev det klart att Wahström ska upp i ringen igen i mars då hon ska försvara sitt WBC-bälte mot Melissa St Vil.

Wahlström gick två matcher under 2017. I maj försvarade hon sitt bälte mot Mayra Alejandra Gomez och i augusti besegrade hon Irma Balijagic Adler efter enhälliga domarröster.

– Det var ett okej år, jag gick mycket framåt som idrottare men fick inte så tuffa matcher som jag ville ha. Jag kunde ha mött hårdare motstånd. Framöver kommer det främst att bli matcher mot tufft motstånd.

Så 2018 blir ett tufft år?

– Säkert, bara jag hålls frisk och det går som jag hoppas. Jag måste också vara redo för de tuffa matcherna, så det inte bara blir snack, säger hon.

Diskussion om artikeln