Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Blåvit duell i sprinten – OS-plats på spel

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Herrsprinten i Anterselva kommer för Tuomas Grönman och Olli Hiidensalo att vara avgörande med tanke på en OS-plats. Den som är bättre gör sannolikt Tero Seppälä sällskap i OS-laget.

Säsongens resultat talar för att Tero Seppälä är självskriven i den finländska skidskyttetruppen som åker till OS. Den andra herrplatsen står mellan Olli Hiidensalo och Tuomas Grönman.

Grönman har varit säkrare under säsongen. Hans bästa resultat är en 39:e plats från sprinten i Annecy.

Hiidensalo var 32:a på distansen i Ruhpolding förra veckoslutet. Hiidensalo är den snabbare i spåret medan Grönman varit säkrare i skyttet.

Dagens resultat fäller avgörandet i vem som åker till OS.

Fourcade eller Bö?

I täten får duellen mellan Martin Fourcade och Johannes Thingnes Bö också den en fortsättning. Men redan förra veckan i Ruhpolding kunde man skönja gryende OS-form hos flertalet åkare.

Fourcade och Bö har heller inte alltid varit som bäst i Anterselva där det tävlas på hög höjd. Båda har ändå varit väldigt säkra hela säsongen och kommer även i dag att vara med i segerskampen.

Anton Sjipulin har alltid trivts på hög höjd men har varit väldigt ojämn i vinter. I stafetten i Ruhpolding visade han sin kapacitet och kan i dag – om skyttet fungerar – utmana till och med duon Fourcade och Bö.

Även Ondrej Moravec och Lukas Hofer har radat upp fina prestationer de senaste veckorna. Båda trivs på hög höjd och hemmaåkaren Hofer hör också till dem som kan spräcka Fourcade-Bö-dominansen.

Sprint herrar kl. 15:10 TV2 och Arenan.