Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bö ruskigt snabb i sprinten – Grönman gladde med poäng

Från 2018
Tuomas Grönman, våren 2016.
Bildtext Tuomas Grönman slutade på 24:e plats i sprinten.
Bild: All Over Press

Johannes Thingnes Bö kunde kosta på sig en bom och ändå vinna dagens sprint i Anterselva. Tuomas Grönman gjorde sin bästa tävling för säsongen och knep världscuppoäng.

Som så många gånger tidigare den här säsongen gick segerkampen Anterselvas sprinttävling mellan Johannes Thingnes Bö och Martin Fourcade.

Fourcade sköt fullt men kunde inte matcha Bös fart i spåret. Norrmannen som åkte på en straffrunda var ruskigt snabb och vann med 12,8 sekunder före Fourcade.

– Det var ett riktigt bra lopp idag, jag hade fantastiska skidor och gick för fullt hela tiden. Det var lite blåsigt vid det liggande skyttet och där kom en bom, sa Bö till Yle efter tävlingen.

Tysken Arnd Peiffer sköt fullt och slutade trea i sprinten.

Av de finländska skidskyttarna gladde Tuomas Grönman med en 25:e plats – hans bästa placering i världscupen den här säsongen. Grönman bommade ett skott och gick i mål drygt två minuter efter Bö.

– Jag hade en bra dag och åkningen kändes bra. Missen grämer lite, det var mitt eget fel. Jag får vara nöjd med placeringen, sa Grönman.

Grönman får tillsammans med Tero Seppälä tävla i jaktstarten på lördag. Seppälä slutade på 46:e plats i dag med två bommar.

Olli Hiidensalo drog på sig tre straffrundor och slutade på 64:e plats.

Resultat:

1. Johannes Thingnes Bö NOR 23.19,3 (1)
2. Martin Fourcade FRA +12,8 (0)
3. Arnd Peiffer GER +42,2 (0)
4. Anton Sjipulin RUS +43,6 (1)
5. Emilien Jacquelin FRA +53,7 (0)
6. Lars Helge Birkeland NOR +1.07,8 (0)
----------------------
25. Tuomas Grönman FIN +2.03,2 (1)
46. Tero Seppälä FIN +2.27,6 (2)
64. Olli Hiidensalo FIN +2.56,4 (3)

Diskussion om artikeln