Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Virtanen plockade placeringar – gjorde sitt näst bästa mästerskap

Från 2018
Uppdaterad 19.01.2018 20:54.
Valtter Virtanen på isen
Bildtext Valtter Virtanen gjorde en bra insats i EM.
Bild: Berislav Jurišić / Yle

Konståkaren Valtter Virtanen slutade på 19:e plats i herrarnas singelåkning i EM i Moskva. Virtanen gjorde en bra insats i dagens fria program och klättrade i resultatlistan.

Valtter Virtanen inledde EM i onsdags med en 24:e plats i det korta programmet. Virtanen som beskrev den insatsen som det bästa han presterat i ett mästerskap gick vidare till dagens fria program som sista åkare.

Virtanens fria program gick också utan större bekymmer och han lyckades i samtliga element. Virtanen belönades med 121,54 poäng vilket är nytt säsongsbästa.

– Så här bra har man sällan sett honom åka, och det är definitivt hans bästa framträdande i ett mästerskap, sa Yle Sportens kommentator Marianne Nyman om Virtanens fria program.

Virtanens totalpoäng i EM blev 181,77 och det gjorde att han plockade fem placeringar i dag. Virtanens slutliga placering i sitt sjunde Europamästerskap blev 19:e.

Virtanens bästa placering i ett mästerskap är från EM 2015 då han slutade på 18:e plats.

Javier Fernandez från Spanien tog sitt sjätte raka guld då han vann före hemmaåkaren Dimitrij Aliev. Ryssen som gjorde sitt första mästerskap på seniornivå förlorade med nio poäng till Fernandez.

Samtliga resultat hittar ni här.