Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv idag: Jaktstarter i Anterselva

Från 2018
Uppdaterad 20.01.2018 13:01.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Jaktstarter står på programmet idag i Anterselva. Kaisa Mäkäräinen har en tuff dag framför sig om hon vill nå en pallplats. På herrsidan kämpar Tero Seppälä och Tuomas Grönman om världscuppoäng.

Kaisa Mäkäräinens sprinttävling gick inte som önskat och Mäkäräinen startar som 25:e dam i dagens jaktstart. Till täten har Kaisa 1:33 och till en pallplats dryga minuten. Om hon ämnar nå en pallplats krävs prickfritt skytte och en bra dag i spåret. Världscupen leder hon med elva poängs marginal till Anastasija Kuzmina.

Laura Toivanen gjorde i sprinten karriärens bästa lopp och knep sina första världscuppoäng. Toivanen startar som 33:a i jaktstarten. Om skyttet lyckas kan Toivanen kamma hem ytterligare världscuppoäng och nå söndagens masstart.

Jaktstart damer klockan 14:05 i TV2 och på Arenan.

Grönman och Seppälä jagar bättre placeringar

På herrsidan var Johannes Bö oslagbar i sprinten. Martin Fourcade fick se sig klart distanserad av Bö i skidspåret. Idag startar fransmannen 13 sekunder efter Bö, så duellerna mellan de två giganterna får en fortsättning.

Tuomas Grönman gjorde säsongens bästa lopp i fredagens sprint och går ut som 24:e man i jaktstarten, dryga två minuter efter Bö. Med likadant skytte som igår kan Grönman knipa en plats bland de tjugo främsta. I och med gårdagens resultat torde Grönman ha säkrat en OS-biljett.

Tero Seppälä startar som 46:a, 2:28 efter Bö.

Jaktstart herrar klockan 15.55 i TV2 och på Arenan.

Diskussion om artikeln